Queen naar Balmoral, kan eigen kasteel niet in

Koningin Elizabeth heeft echt níets te vertellen in haar koninkrijk.

Lees ook

Je zou denken dat als je de Queen bent je zomerresidentie – notabene privébezit – wel voor je klaar zal staan aan het begin van de vakantie, maar dat is niet zo: Hare Majesteit moet uitwijken.

Normaal gesproken geldt de ongeschreven regel dat de societyzomer is begonnen zodra de Queen naar Schotland gaat om zich daar op haar landgoed Balmoral terug te trekken.

Twaalf weken lang werkt ze daar dagelijks een paar rode koffertjes door…

…zoals ze dat al sinds 1952 doet. Verder ontvangt ze er vrienden, geniet ze er van de natuur en slaat er bloeddorstig duizenden gemene steekvliegjes dood.

Dit jaar is er blijkbaar iets misgegaan in de agenda, want het terrein en delen van Balmoral Castle zijn nog open voor het publiek. Die zomeropening is eind juli voorbij, tot die tijd neemt Hare Majesteit genoegen met Craigowan Lodge, een kloeke cottage op het terrein, op ongeveer een mijl afstand van het kasteel.

Het heeft zeven slaapkamers en werd vroeger gebruikt door prins Charles en prinses Diana als ze in Schotland waren. Tegenwoordig wordt het uitsluitend geopend voor VIP-gasten of leden van de Royal Family die de Queen blijkbaar liever niet in het kasteel over de vloer heeft. 

Verwacht wordt dat ze zich op 1 augustus alsnog in haar geliefde kasteel nestelt. En dat prins Philip zich dan bij zijn vrouw zal voegen, want met die nieuwe heup kan weer gewandeld worden. 

 

Foto's © Royal Collection Trust, The Royal Family

Laatste nieuws

Zie ook