Een zevendaagse werkweek is niet aan Erland Galjaard besteed

"Dat ga ik niet doen, no way."

Lees ook

Erland Galjaard was bij Eva Jinek te gast en vertelde onder meer over het niet missen van zijn topfunctie en over een mogelijke carrière bij Talpa. 

LEES OOK: Erland Galjaard over ontslag Humberto Tan

De voormalige RTL programmadirecteur blikt aan tafel bij Jinek terug op zijn lange carrière bij RTL. "Alle beslissingen volgen elkaar in rap tempo op en uiteindelijk kwam alles bij mij uit. Ik zat zoveel op mijn telefoon dat ik het echte gevoel voor programma's maken kwijt raakte. Ik ben gelukkig nooit in de positie geweest dat ik oververmoeid raakte, maar dat vond ik er niet leuk meer aan." Erland stapte per 31 maart op, een gedwongen vertrek was het niet. "Van mij werd meer verwacht dat ik in Luxemburg zou moeten vergaderen, waar ik liever niet kom. Ik ben geen corporate director die het wil hebben over parkeerplaatsen. Ik wil het over de inhoud van programma's hebben." 

Zomervakantie

Eerst is het tijd voor de zomervakantie en daarna wordt er weer over werk gesproken. Zo gaat Erland daarna met John de Mol in gesprek over een mogelijke carrière bij SBS6, Net 5 en Veronica. "Als ik terugkom ga ik met hem aan tafel zitten. Dat zal wel september of oktober worden. Ik heb geen haast, want ik heb ook een concurrentiebeding van een jaar. Maar ik zal nooit bij SBS de baas kunnen worden zoals ik baas van RTL was. Als je baas van Talpa Network wordt, met radio en tv, dan ben je daar zeven dagen per week mee bezig. Dat ga ik niet doen, no way."

BRON: JINEK. BEELD: ANP

Laatste nieuws

Zie ook