Trek je bikini maar aan: volgende week wordt het mogelijk 40 tot 42 graden

Heb je het deze week al warm? Stel je niet aan!

Lees ook

Bereid je maar goed voor en haal de koelbox alvast van zolder (als je dat nog niet hebt gedaan): volgende week wordt het historisch warm. Meteorologen denken zelfs dat het boven de 40 graden kan worden.

Voorspellingen

Heb je het deze week al warm? Nou, dit is peanuts vergeleken met volgende week. Uit de weercomputers van Weeronline blijkt dat we volgende week de warmste dagen ooit in ons land kunnen verwachten. Overigens moeten we dit meteen relativeren, want de kans dat deze voorspelling uitkomt is 2%. Desondanks is deze voorspelling in 25 jaar niet voorgekomen bij de weerdienst.

Warmste dag ooit

Mocht het toch gebeuren, dan zal het de warmste dag ooit in ons land worden. Dat record staat nu op 38,6 graden in het altijd zonnige Warnsveld dat bekend staat om de eeuwenoude Martinuskerk (wie kent het niet).

Tropisch

Volgens Weeronline kunnen we er wel vanuit gaan dat het tropisch gaat worden. “De kans dat het vanaf volgende week woensdag een dag of vier, vijf meer dan 30 graden wordt, is meer dan 50 procent”, vertelt Ben Lankamp van Weerplaza aan het AD. Dat wordt volgende week dus weer massaal in de file naar het strand!

BRON: PANORAMA, BEELD: ISTOCK

Laatste nieuws

Zie ook