Fotomoment Deense royals, puppy ligt dwars

De Royal Hond wilde echt íedereen gedag gaan zeggen.

Lees ook

Iedere Royal Family heeft zo zijn zomertradities en die van de Denen speelt zich af bij Slot Gråsten waar het kroonprinselijk gezin een defilé'tje afnam.

Ongeveer 300 ruiters en meer dan 100 kinderen op de fiets kwamen langs bij het kasteel in Zuid-Jutland. Koning Frederik (de vader van de huidige koningin Margrethe) en zijn vrouw Ingrid kregen Paleis Gråsten in 1935 als huwelijkscadeau. Sindsdien is het een populaire zomerresidentie van de Deense royals.

Normaal gesproken is koningin Margrethe ook van de partij, al dan niet gezeten op een royal klapstoel (ze heeft wat last van haar knieën), maar die schitterde zonder opgaaf van redenen door afwezigheid, zodat Frederik, Mary, Christian, Isabella, Vincent, Josephine en puppy Grace het rijk alleen hadden. Of nou ja, Gråsten dan.

De hond heeft nog niet helemaal door hoe een fotomomentje werkt.

Kleine Frederik 

Ter compensatie van Margrethe's afwezigheid deelde het hof een vintage filmpje van koningin Ingrid (de moeder van Margrethe) die haar kinderen en kleinkinderen op het slot ontvangt in de tuin die haar grote trots was. Het jongetje met het bloempotkapsel is kroonprins Frederik. Oh, the seventies… 

Voor wie het hele defilé wil zien (plus wat duw, trek en mepwerk tussen de kinderen en Grace die werkelijk álles interessanter vond dan keurig bij haar baasjes blijven zitten) hierbij een verslag van Billed-Bladet.

 

Foto's © Det Danske Kongehus

Laatste nieuws

Zie ook