Zorgen om prins Albert, zus Stéphanie valt in

Hare Doorluchtige Hoogheid to the rescue!

Lees ook

Prins Albert van Monaco is 'oververmoeid' en heeft daarom op doktersadvies zijn agenda deels leeg geveegd. Zijn zus prinses Stéphanie neemt nu veel taken van hem over.

En dat is best opmerkelijk, want Stéphanie is niet zo happig op aandacht en bepaald niet iemand die prat gaat op haar status als Doorluchtige Hoogheid. Toch bracht ze het er prima vanaf op de Nationale Feestdagreceptie  van de Franse ambassadeur, waar ze de Grimaldi's en Monaco vertegenwoordigde.

Een andere optie zou zijn geweest dat Alberts vrouw prinses Charlene wat taken zou overnemen, maar die zit momenteel in Zuid-Afrika. Bovendien is Charlene wat minder ervaren in de omgang met diplomaten…

…en heeft Stéphanie, tegen wil en dank, toch wel het nodige meegekregen aan kennis van royal zaken tijdens haar jonge jaren in het Roze Paleis: Albert kreeg de hoofdopleiding van hun vader prins Rainier, maar zowel Stéphanie als haar oudere zus Caroline draaiden ook mee in het royal klasje. En dat komt nu goed van pas.  

Wat prins Albert precies mankeert is niet duidelijk. Wel duidelijk is dat hij als man van middelbare leeftijd een embonpoint met zich meetorst en dat hij in zijn eentje vrijwel alle representatieve taken van de Grimaldi's waarneemt. Volgens een verklaring van het hof lijdt de prins 'aan een staat van vermoeidheid die toezicht en medische controles vereist'.

De resultaten van de eerste onderzoeken waren niet zorgwekkend, maar de artsen lijkt het wel verstandig om het de komende weken aanzienlijk rustiger aan te doen. Vermoedelijk zal ook prinses Caroline (rechts) de komende dagen wat taken overnemen. Albert is niet het enige staatshoofd dat in de lappenmand zit, onlangs moest ook koningin Elizabeth van Groot-Brittannië en keizer Akihito van Japan zich ziekmelden.

 

Foto's © Palais Princier    

Laatste nieuws

Zie ook