Zien: 5x legendarische Hollywood bikini’s op een rij

5 legendarische Hollywood exemplaren op een rij.

Lees ook

We vieren ons favoriete seizoen, de zomer, met een ode aan de bikini (en vooruit, ook het badpak). Wij zetten vijf legendarische Hollywood exemplaren op een rij: van stoer-met-mes tot hoog-opgesneden-rood. 

tekst SANDRA TEN BRINK foto’s GETTY, E.A.

BO DEREK

1979: De eerste, de beste

Demi Moore, Cameron Diaz, Kate Upton… Veel filmsterren hebben voor een rol in badkledij langs de zee gerend, maar niemand deed het eleganter dan de eerste: Bo Derek (gekleed in een huidkleurig badpak, met heur haar in cornrows). Dankzij haar strandscène in ‘Ten’ veranderde de actrice in één klap van onbekend talent in internationaal sekssymbool. Topprestatie! 

HALLE BERRY

2002: Uitverkocht

De makers van ‘Die another day’ hadden zich laten inspireren door een andere James Bond-film (‘Dr. No’, 1962) en lieten Halle Berry in een zelfde soort bikini uit de zee opdoemen als Ursula Andress (de eerste Bond-girl ooit). Halle’s oranje blikvanger was van Eres en in no time uitverkocht. Al voelden veel dames zich bekocht toen ze ontdekten dat de two piece werd verkocht zónder riem en mes (en zonder de goedkeurende blikken van Pierce Brosnan…)! 

 

Een bericht dat is gedeeld door @spaceastrog1rl op

JESSICA ALBA

2005: Digitaal uitgebreid

Jessica Alba had in ‘Into the blue’ eigenlijk een kleinere bikini aan dan op het witte doek te zien was (de producent liet haar broekje digitaal ‘vergroten’ omdat hij problemen voorzag in puriteins Amerika). Wat wij ons vooral herinneren van de film, is dat Jes ons liet zien dat een nonchalant samengestelde beach combi net zo sexy is als een setje-completje! (Iets wat ook ‘de mannen’ opviel: La Alba werd in 2005 door zowel Maxim als FHM uitgeroepen tot Mooiste Vrouw.)   

ANGELINA JOLIE

2001: Oscarwaardig

Bikini’s komen en gaan, maar deze stoere zwarte halter, gedragen door Angelina Jolie in ‘Lara Croft: tomb raider’, zal altijd op ons netvlies staan! Er zijn in films kleinere, meer snoezige modelletjes voorbij gekomen, maar Angelina kreeg het in dit robuuste  exemplaar voor elkaar zowel sexappeal als kracht (= win-win combi) uit te stralen.  #hadzeeenoscarvoormoetenkrijgen 

 

Een bericht gedeeld door Lucy Lowe (@lucy._.lowe) op

PAMELA ANDERSON

1992: Dure donatie  

In de jaren negentig was ‘Baywatch’ mateloos populair, dankzij Pamela Anderson die in slowmotion over het strand sprinten (in een rood badpakje) tot kunst had verheven. Twintig jaar geleden doneerde Pammie het iconische stukje lycra aan een middelbare school in Malibu. Het werd toen veroverd door een verzamelaar die het badpak in 2014 online doorverkocht voor 4.564 euro!

Laatste nieuws

Zie ook