Oranjes werken zich kalmpjes richting vakantie

Lanterfanterende tieners thuis, afronden ten paleize, de Oranjes waren al een béétje in vakantiestemming, deze week.

Lees ook

Om nu te zeggen dat de Oranje-agenda deze week nog zinderde van de afspraken…nee. Het was duidelijk afronden, wat dingetjes in de buurt én…koffers pakken.

DINSDAG

Koningin Máxima bezocht scoutinggroep Hubertus Brandaan in Voorburg, waarbij heur haar duidelijk al in vakantiestemming was. Ze woonde een bijeenkomst bij van de organisatie van Roverway 2018, een internationaal evenement voor scouts tussen de 16 en 22 jaar uit Europa. Máxima is sinds 2005  beschermvrouw van Scouting Nederland en had zich voor de gelegenheid gehuld in een overdosis neutrals van Natan

Dierenliefhebber Pieter van Vollenhoven hielp de show-stelende kat van Poolse professor Jerzy Targalski viraal te gaan. 

En zoon Pieter-Christiaan vloog vanuit LA terug naar huis met vermoedelijk zijn zoon Pieter (10). Iets meer originaliteit qua naamgeving zou het er beslist overzichtelijker op maken. 

WOENSDAG

De koning nam weer een trits geloofsbrieven in ontvangst op Paleis Noordeinde. We pikken deze eruit, omdat de  ambassadeur van de Republiek Senegal – Z.E. Momar Gueye – zich zo prachtig had gestyled op de zaal en Het Bloemstuk.

Dat is ook wat: zo trap je nog een balletje, zo kom je de koning tegen. Willem-Alexander werd rondgeleid door de  Kolenkitbuurt in Amsterdam.

Onderweg werd hij ingelicht over de buurt en initiatieven die met bewoners zijn ontwikkeld…

…inspecteerde hij de weelderige moestuinen (onze botanische kennis schiet tekort – is dit rabarber?)…

…deelde hij hier en daar een boks uit…

…en begroette hij dit buitengewoon argwanende onderdaantje.

Mr. Pieter van Vollenhoven moet echt zijn eigen natuurprogramma krijgen… UPDATE: Omroep Max heeft 'm geboekt!

…alleen al om zijn liefde voor de natuur en de lol die hij in zijn natuurfoto's heeft #PieterAttenborough!

DONDERDAG 

Koningin Máxima ging langs bij de  Young Lady Business Academy in Heerhugowaard. Op de Academy volgen jonge vrouwen van 15 tot 24 jaar een vijfdaagse stoomcursus in ondernemen, waarbij ze toewerken naar een presentatie over hun zakelijke ambitie.

Tijdens het werkbezoek sprak Máxima met een aantal deelneemsters van de academie. Zij presenteerden hun zakelijke ambities en vertelden over hun ervaringen en opgedane kennis.

De Young Lady Business Academy is in 2017 opgericht door reisonderneemster Elske Doets (links), die dat jaar tot zakenvrouw van het jaar is gekozen. Met de academie wil zij de ondervertegenwoordiging van vrouwen in leidinggevende posities tegengaan.

Wij keken intussen ademloos naar de accessoires en oorbellen van Hare Majesteit. Such fun! 


Koningin Máxima ging daarna door naar het Nationaal Programma Rotterdam-Zuid (NPRZ).

Daar werken allerlei instanties samen om de lokale kansparels betere kansen te geven door meer nadruk te leggen op school, werk en wonen. Het was duidelijk gezellig met burgemeester Aboutaleb…

…en er was koffie. 

En de hemel mag weten wat ze allemaal om had, maar het stond enig en het had de kleur van blauwalg, dus het was helemaal on trend met de zinderende temperaraturen. 

VRIJDAG

Met de traditionele zomersessie – ditmaal op De Eikenhorst – begon de vakantie voor het koninklijk gezin. Er was de nodige hilariteit…

…en zusterlijke saamhorigheid…

…voor iedereen in het gelid stond…

…en volk en vaderland konden worden uitgewuifd. We gaan het bloemstuk in de haard van Noordeinde de komende weken node missen.  Het eerste officiële optreden van de koning staat pas gepland op 27 augustus, als hij het MBO-jaar opent.

 

Foto's © ANP / PPE Agency

Laatste nieuws

Zie ook