Meghan & Harry: chic in Londen, casual in Dublin

Snel kunnen omkleden én snel kunnen schakelen behoort tot de royal core business.

Lees ook

De hertogin van Sussex begint langzaam, maar zeker een beeld te krijgen van haar leven als fulltime royal en leert snel schakelen tussen de verschillende agendapunten.

Want het kan, zoals vandaag, zomaar voorkomen dat er in de ochtend plechtig gekeken moet worden in ingetogen kleding voor een herdenkingsdienst voor de 100-jarige luchtmacht in Westminster Abbey in het bijzijn van de Queen…

…en Charles en Camilla. Om daarna als de bliksem in een andere outfit naar Ierland te vliegen voor een officieel bezoek aan Dublin.

Voor de dienst in Londen droeg Meghan, die blijkbaar heeft besloten dat boothalzen en schouders helemaal haar ding zijn, een Dior. Girl really loves haar kledingbudget!  

Erbij droeg Meghan haar favoriete oorbellen van Cartier.

Ook de Cambridge'jes waren erbij. Niemand had hertogin Kate verwacht, omdat die officieel nog op zwangerschapsverlof is, maar de doop van prins Louis lijkt een voortijdig einde te hebben gemaakt aan de royal retraite.  

Hertogin Kate droeg een oversized RAF broche (hoewel, is er zoiets als 'teveel diamanten'?) op couture van Alexander McQueen en een hoed van Sean Barrett. Fashionwise niets om opgewonden van te raken, dit silhouet hebben we al honderd keer van haar gezien.

De Darce Broche is een heerlijk opzichtig ding gemaakt van diamanten, smaragden en andere edelstenen, ze kreeg hem in 2015 toen ze Honorary Air Commandant werd. It's good to be a duchess.

De dienst duurde niet heel lang, waarna het fluks richting het volgende programmaonderdeel ging.

Waaronder het balkonmomentje tijdens de flypast van de luchtmacht. Meghan staat erbij alsof ze het al haar hele leven heeft gedaan, nietwaar?   

Vanaf het balkon ziet dat er trouwens zó uit.

En daarna dus per private jet door naar Dublin, toepasselijk gestyled in Iers mosgroen van Givenchy – het Diplomatieke Dressing gaat al lekker! Maar is toch wat minder casual dan we hadden ingeschat.

De hertog en hertogin van Sussex arriveerden met een entourage van elf mensen, waaronder Meghans personal hairstylist George Northwood en haar persoonlijk assistent. 

Het stel logeert in Glencairn House, de Britse ambassade in Ierland. 

Het werkbezoek begon meteen, rechts politicus Taoiseach Leo Varadkar.

Zo deel je als actrice nog handtekeningen uit, zo teken je officiële gastenboeken.

's Avonds was er op de ambassade de onvermijdelijke receptie met Ierse notabelen.

En uiteraard de nodige toespraken. Meghan droeg Emilia Wickstead wat best opmerkelijk is, want uitgerekend die ontwerpster zei niet al te aardige dingen over de snit van Megs trouwjurk (onder andere dat het een kopie van een design van haarzelf was).

Als dit een diplomatieke geste is, is het een briljante zet van de hertogin van Sussex. 

 

Foto's © ANP, Kensington Palace, British Embassy Ireland 

 

Laatste nieuws

Zie ook