Beau Monde test bbb health boutique (sporten in hete cabines)

Bij bbb sport je in een warmtecabine waarin het maximaal 50 graden wordt.

Lees ook

Zoals u weet: zweten doen we liever niet, mits we er een Hollywood body van krijgen. Bij de bbb health boutique kan dat, door middel van sporten in warmtecabines.

Bij bbb sport je in een warmtecabine waarin het maximaal 50 graden wordt. Klinkt warm, maar omdat je aan het sporten bent voelt het niet bloedheet aan. De warmte is goed voor de doorbloeding, fijn voor de spieren en niet onbelangrijk: het stimuleert de vetverbranding. De work-outs bij bbb  zijn meestal een halfuurtje, dus je bent ook zo weer klaar. Kun je meteen door naar de nagelstudio.

Boosts
Bij deze luxe health boutique kun je kiezen uit verschillende boosts, waardoor je workout eigenlijk gepersonaliseerd wordt. Zo heb je Conscious Boost, waarbij je de focus legt op spiritualiteit en mindfullness, de Power Boost, waarbij je de focus legt op fit worden en krachtig zijn, de Beauty Boost, waarbij je werkt aan je innerlijke schoonheid en vrouwelijkheid en de Shape Boost, waar het allemaal draait om afvallen en shapen. 

Beau Monde testte voor de lezeressen laatstgenoemde uit. In deze Shape Boost is het belangrijk dat je 3 keer per week intensief sport. Dat kan dus in de warmtecabines met lessen als balance, bbb30 of hot HIIT, maar je kunt ook kiezen voor zaallessen yin yoga als je het even wat rustiger aan wilt doen. Omdat zowel kracht als cardio bijdragen aan gewichtsafname, kun je je workouts in de cabines combineren met cardio en oefeningen met losse gewichten.

Persoonlijke wensen
De lessen zijn aardig intens, maar omdat ze maar 30 minuten duren vonden wij het prima te doen. Het fijnste is dat je snel resultaat boekt, omdat je je aan een vast en duidelijk programma kunt vasthouden (en oja, ook wel omdat je tussendoor wordt gemeten en gewogen…) Daarnaast is de kracht van bbb dat het een zogenaamde holistische aanpak heeft, waarbij er niet alleen wordt gekeken naar fysieke fitheid, maar ook naar mentale gesteldheid. Bij de Shape Boost krijg je een boekje waarin je tips, tricks, en voedingsadvies + recepten kunt vinden, maar mocht je er allemaal niet uitkomen kun je gewoon een lifestyle/food coaching aanvragen voor extra advies. Ben je bijvoorbeeld echt een emotie-eter, dan kunnen de coaches je tips geven om dat te verminderen. Alles wordt aangepast op jouw persoonlijke wensen.

Wat vinden wij ervan?

Redacteur Eline over de Shape Boost: "Ik ben een frequente sporter, maar had nog nooit zoiets gedaan als bbb. Het fijne van het programma Shape Boost is dat je een duidelijke instructies krijgt over hoe/wat je moet doen. En dat er aan alle aspecten van 'fit zijn' worden wordt gedacht, dus niet alleen het sporten maar ook aan het verbeteren van je eetpatroon (het receptenboek met dagmenu's was een uitkomst!) en aan je mentale gesteldheid. Dat is wel echt een besef voor mij: uiteindelijk hangt het allemaal met elkaar samen! Daarnaast wordt er heel persoonlijk naar je wensen en doelen gekeken, ik vond het bijvoorbeeld echt heel fijn om los foodcoaching in te kunnen boeken bijvoorbeeld en extra tips te krijgen omdat ik lactose intolerant ben. Bij de Shape Boost maakt het ook niet uit of je nou 1 kilo wil afvallen of 10, je kunt het helemaal inrichten zoals je zelf wil en je sportschema helemaal laten opbouwen met hulp van het team van bbb. Zij staan altijd voor je klaar, ook als je even in een dipje zit wat betreft sporten – want laten we eerlijk wezen, die hebben we allemaal wel eens tijdens onze fitjourney."

Comfort
Grootste pluspunt bij de bbb health boutique is dat alles gewoon netjes verzorgd is. Schone sportcabines, heerlijke douches, goede verzorgingsproducten, handdoekjes, muntwater – alles staat voor je klaar. Geen overvolle zweterige gym, maar een prachtige boutique waar je ook altijd gezellig een praatje met de aanwezige coaches kunt maken. 

Ben je ook benieuwd naar zo'n boost of een work-out in de hot cabin? Bij bbb kan je hier gratis een proefles inplannen.

Laatste nieuws

Zie ook