De Queen en Trump hebben méér gemeen dan je denkt

Het is vrijdag de 13de en koningin Elizabeth krijgt Donald Trump op bezoek. What could go wrong?

Lees ook

Koningin Elizabeth en president Donald Trump zijn de twee bekendste mensen ter wereld en vandaag ontmoetten ze elkaar voor het eerst, op Windsor Castle.

De ontmoeting heeft nogal wat voeten in de aarde gehad, want in Engeland zijn grote groepen mensen niet dol op Trump en The Donald is op zijn beurt weer niet dol op demonstranten. Menigeen vond dat het beneden de Queens waardigheid was om hem te ontvangen, maar uiteindelijk is Mr. President natuurlijk gewoon het democratisch gekozen staatshoofd van een bevriende natie.

 

Een bericht dat is gedeeld door @beercules40 op

Bovendien verdenken we Hare Majesteit ervan het stiekem enig te vinden om zo'n relzuchtig type over de vloer te hebben: keurige mensen ontmoet ze al genoeg. En in haar 66 jaar op de troon heeft ze al meer dan een miljoen mensen langs zien komen, deze mijnheer kan daar ook nog best bij. Maar, waar gaan die twee het eens over hebben in de privéontvangstkamer van de Queen? Nou, overeenkomsten genoeg, nog even afgezien van deze gefotoshopte meesterwerkjes.  

1 Showtime! 

De Queen staat aan het hoofd van de bekendste grote evenementenbedrijf ter wereld en Donald is gek op een goede show.

2 Business

Ze hebben allebei kinderen die in zaken zitten. Kroonprins Charles genereert een godsvermogen uit zijn landerijen van het Duchy of Cornwall…

… en Donald, Eric en Ivanka Trump hebben allemaal het ondernemersbloed van pa geërfd.

3 Yihaaa! 

De Queen heeft net een Amerikaanse in de familie omarmd, Donald is zo Amerikaans als de MacBurgers waar hij op leeft.

4 Aye right

Ze zijn allebei gek op Schotland. De Queen resideert er op Balmoral, Donald bezit er een van de mooiste golfresorts ter wereld.

5 Gutentag! 

Ze hebben allebei Duits bloed: Trump stamt af van de Drumpf'jes (rechts nazaat Friedrich Trump, de patriarch van de huidige Trumpjes die vanuit Beieren naar Amerika emigreerde) en de Queen van de Hannovertjes en Saksen-Gotha's (hier links).

6 Schotse moedertjes 

En allebei hun moeders waren Schots: de Queen Mum was de dochter van Lord Glamis van Glamis Castle en moeder Trump werd als Mary Anne MacLeod geboren op de Hebriden. Feestje van de herkenning in 3, 2, 1…

 

Foto's © ANP, Getty Images, The White House, BSR Agency, Wikimedia, bron: The Daily Beast

Laatste nieuws

Zie ook