Prinses Charlene: ‘De tweeling spant nu al tegen ons samen’

Jacques en Gabriella (3,5) nemen nu al samen beslissingen zonder dat even met hun ouders te overleggen.

Lees ook

Volgens prinses Charlene van Monaco zijn prins Jacques en prinses Gabriella (3,5) volstrekt verschillend, maar vormen ze toch altijd één front.

"Jacques is zeker van zichzelf en erg gereserveerd, hij neemt graag de tijd om dingen te doen en te observeren zonder dat iemand er druk achter zet," zegt Hare Doorluchtige Hoogheid in Point de Vue. "Gabriella daarentegen, is nergens bang voor. Bij haar is het meteen actie, zij gaat overal voor. Eén ding is echter duidelijk, Jacques is haar beste vriend, de liefde van haar leven. Die twee zijn aan elkaar verkocht op een manier die alleen mensen die een tweeling zijn of een tweeling hebben kunnen begrijpen."

"Albert noch ik kunnen ertussen komen," zegt Charlene over de sterke band tussen haar kinderen. "Ze zijn onafhankelijk en nemen samen hun eigen beslissingen. Soms vertellen ze ons dat niet en dan worden hun vader en ik boos en vragen we ons af wat we verkeerd doen. We zullen moeten accepteren dat Jacques en Gabriella samen sterk staan."

In december wordt de tweeling vier. "We bereiden ze spelenderwijs voor op de verantwoordelijkheden die later op hen wachten," zegt de prinses. "Dat is een belangrijke taak die Albert en ik heel serieus nemen. Jacques en Gabriella begrijpen al iets van hun buitengewone nalatenschap, we proberen het hen op een zo normaal mogelijke manier mee te geven."

Jacques zal later zijn vader opvolgen, de Grimaldi's zien Gabriella niet alleen als zijn eerste reserve, maar ook als zijn sparring partner. "Albert heeft altijd veel steun gehad aan zijn zussen, prinses Caroline en prinses Stéphanie," zegt Charlene. "We hopen dat Gabriella later hetzelfde voor Jacques kan betekenen. Dat die unieke vriendschap van nu blijft."

 

Foto's © ANP, Palais Princier

Laatste nieuws

Zie ook