Prinses Victoria: ‘Kijk nou, alweer een meer!’

Met het esprit van een ware missionaris pitcht kroonprinses Victoria Zweden, inclusief fotomomentjes aan het water.

Lees ook

Met de bezieling van een echte VVV'er wandelt kroonprinses Victoria van Zweden door haar land en wijst daarbij voortdurend op het alom aanwezige natuurschoon.

Nu ís Zweden ook mooi, op de moordlustige muggen na. En het heeft iets aandoenlijks, hoe de aanstaande koningin zich op sneakers een ongeluk hike't door weer en wind. En altijd wel iets aardigs te zeggen heeft over de bossen, de wilgenroosjes en de vele meren die het land rijk is. Een betere ambassadeur kan het landelijke toeristenbureau zich vermoedelijk niet wensen en we zijn nu al benieuwd of haar petekind prinses Amalia ooit net zo Nederland zal doorkruisen om nader kennis te maken met volk en vaderland. Victoria doet het zo:

Stenshuvud

Hoogwater jeans en een koele top voor Nationaal Park Stenshuved in Skåne, met een klim van krap 97 meter.

Småland

Je denkt meteen aan de ballenbak van IKEA, maar Småland is ook een streek in Zweden. Met een meer!

Boshuslän

Sneakers, check. Natuurschoon, check. Meer, check. Kroonprinses? Check!

Öland

De dresscode voor haar landschapswandelingen is inmiddels wel duidelijk: sportief en casual. Maar omdat Victoria nu eenmaal de kroonprinses is, is er altijd dat welkom met een bloemetje. Waar vervolgens de hofdame van dienst op past, als Vic weer op sjouw gaat.

Gotland

Ergens ten paleize bonkte een PR-medewerker met het hoofd op tafel en vroeg zich af of er voor Gotland nu echt niet een 'I Love Stockholm' of 'Sweden Forever!' petje voorhanden was. Want niemand weet wat New York City hier in beeld deed…

Lapland

Geen streek wordt vergeten, in april was Victoria in Lapland waar je toen nog prima kon skiën. Geen meer, maar sneeuw is ook water, moet je maar denken.

Närke

Närke leek het eerste plaatje zonder meer op te leveren…

…maar daar nam de kroonprinses geen genoegen mee: ze vond er tóch nog eentje.

Blekine

Het bos van Blekinge leverde geen uitdaging op, qua fotomoment aan het water.

Värmland

In Värmland daarentegen, was geen fotogenieke druppel water te bekennen.

Östergötland

In Östergötland was een pittoresk ven vinden echter geen enkel probleem…

Västerbotten

…en in Västerbotten was het echt gewoon soppen geblazen, qua hike. Nu beslaat Zweden met 450.295 vierkante kilometer een enorm gebied, dus Victoria kan nog even vooruit, qua landpromotie. Maar wél met een meermomentje, natuurlijk.  

 

Door: Ella Vermeulen, foto's © Kungahuset

 

Laatste nieuws

Zie ook