Wauw! Eredoctoraat voor prinses Mabel

Het houdt niet op, prinses Mabel wordt alwéér geëerd.

Niemand kan zeggen dat prinses Mabel geen eer heeft van haar idealen. Na de Geuzenpenning, haar notering als influencial en de Amsterdam DinerAward heeft ze nu ook een eredoctoraat te pakken.

Mabel kreeg het uitgereikt in de Glasgow Royal Concert Hall, het eredoctoraat is van de rechtenfaculteit van de Glasgow Caledonian University. Ze heeft het gekregen als erkenning voor haar "uitstekende bijdrage aan de mensenrechten in de hele wereld en inzet voor non-profitorganisaties als het Malala Fonds, Crisis Action en de Coalitie voor het Internationaal Strafhof."

In haar dankwoord zei de prinses tegen de studenten dat ze "mislukkingen moeten omarmen en pragmatisch en geduldig moeten zijn, dan kunnen we een betere wereld met meer gelijkheid creëren. En verzeker jezelf er ook van dat je het leuk hebt."

Dat laatste is een kant van Mabel die we nog niet vaak hebben gezien en waarmee ze vermoedelijk meer mensen bereikt dan met haar eerdere bloedserieuze idealisme.

De prinses staat zo in de spotlights vanwege haar niet aflatende inspanningen om kindhuwelijken en ander leed uit de wereld te krijgen.

Het staat haar goed en het is indrukwekkend hoe haar prijzenkast steeds voller raakt #NobelGoals. 

Hier zie je de hele speech van Dr. Mabel van Oranje.

 

Lees meer: Prinses Mabel koopt een villa bij de Loosdrechtse Plassen 

 

Foto's © ANP

Laatste nieuws