Om deze reden kiest Meghan voor zachtroze kleding

Tijdens officiële evenementen draagt de hertogin tot nu toe alleen maar zachte kleuren, en dan vooral roze.

Lees ook

Royalty-fans is het al opgevallen: Meghan lijkt haar gehele garderobe een metamorfose te hebben gegeven. Tijdens officiële evenementen draagt de hertogin tot nu toe alleen maar zachte kleuren, en dan vooral roze. Voordat Meghan in het huwelijksbootje met prins Harry stapte, droeg ze veel donkere kleuren zoals zwart en donkergroen. Eigenlijk allesbehalve zachtroze… maar waarom eigenlijk?

Kalmerend effect

Karen Haller is gespecialiseerd in kleurpsychologie, en vertelt aan Daily Mail dat de kleur zachtroze een kalmerend effect heeft op de drager. "Het aantal officiële evenementen zal voor Meghan ongetwijfeld zenuwslopend zijn. Het zachtere uiteinde van het roze spectrum is lichamelijk rustgevend, en dus het perfecte tegengif om zenuwen te kalmeren en de hartslag te verminderen." 

Verliefd op Harry

Het kan volgens Karen ook een onbewuste keuze zijn. "Ze is, zonder dat ze het zelf doorheeft, aan het communiceren dat ze verliefd is. Zachtroze communiceert de zorgzame kant van liefde. Ik ben helemaal niet verrast dat ze zich zo voelt, gezien de lichaamstaal tussen haar en prins Harry."

LEES OOK: Bewijs: Queen en Meghan zijn nu al dikke BFF's

Meghan voordat ze hertogin werd

© GETTY IMAGES

© GETTY IMAGES

Meghan nu ze hertogin is

© GETTY IMAGES

© GETTY IMAGES

BRON: MARIE CLAIRE, BEELD: GETTY IMAGES

Laatste nieuws

Zie ook