Dit is ‘m! Prinses Ayako stelt verloofde voor

Het Japanse hof weet het altijd zo lekker feestelijk te brengen.

Lees ook

Vorige week werd al bekend dat prinses Ayako van Japan (27) gaat trouwen en inmiddels heeft ze haar aanstaande voorgesteld: dit is zakenman Kei Moriya (32), met wie ze in oktober in het huwelijk zal treden.  

Ayako is de jongste dochter van prinses Hisako en wijlen prins Takamado (hij stierf in 2002 op zijn 47ste aan hartfalen). De prins was een neef van keizer Akihito, Ayako is dus een achternichtje van Akihito.

Kei Moriya zit in het bedrijfsleven en was tijdens de persconferentie zichtbaar verlegen met alle aandacht. En de prinses zei nog wel dat ze verliefd was geworden op Moriya's "vriendelijke, slimme en daadkrachtige karakter." Hij deed zijn aanzoek in een restaurant en prees Ayako om haar "snelle verstand en opgewekte persoonlijkheid."

Het stel blijkt te zijn gekoppeld door de aanstaande moeder van de bruid, prinses Hisako, en de moeder van Moriya, die elkaar goed kennen. "Ik weet niet wat de bedoelingen van mijn moeder waren toen ze hem aan me voorstelde," zegt de prinses. "Maar toen we samen uitjes maakten, tijd doorbrachten en herinneringen delen, voelden we ons op natuurlijke wijze tot elkaar aangetrokken."

De verloving werd zoals gewoonlijk buitengewoon feestelijk bekend gemaakt in een bedompt zaaltje met behang uit 1976 want het Japanse hof verwart 'sober' nogal eens met 'zen'.

Het kon de tortels overigens weinig schelen: Kei Moriya had zijn das leuk gestyled op zijn aanstaande en privé zitten ze vast wel eens wat dichter bij elkaar dan tijdens dit uiterst kuise momentje. Het huwelijk wordt op 29 oktober officieel gesloten en bezegeld in de Meiji Jingu tempel in Tokio.

 

Lees meer: Zieke keizer van Japan legt noodgedwongen het werk neer

 

Foto's © Koji Sasahara / ANP  

Laatste nieuws

Zie ook