Ninja Oranjes: 27 uur gáán op Curaçao

Het is opmerkelijk wat het koninklijk paar allemaal in iets meer dan een etmaal kan proppen, als ze er zin hebben.

Lees ook

Het was kort, maar krachtig, het bezoek van het koninklijk paar aan Curaçao, dat iets meer dan een volgepakt etmaal duurde.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima arriveerden er gisteren rond een uur of drie 's middags (plaatselijke tijd) en sloegen onmiddellijk aan het begroeten en bezichtigen. De echte reden voor het bezoek was vandaag, omdat het De Dag van de Vlag is. Op Dia di Bandera wordt gevierd dat op 2 juli 1951 de eerste eilandsraad van Curaçao bijeen kwam.

In de ochtend wandelde het gezelschap over de Pontjesburg in Willemstad en ontmoetten de Oranjes de Statenleden en vertegenwoordigers van de Hoge Colleges van Staat. Hare Majesteit droeg een vrolijke nieuwe Natan volgens Modekoningin Máxima #inspecteurdroogendijkonthecase!

Aansluitend woonden ze de officiële feestelijkheden bij op het Brionplein in Willemstad.

Daar werden toespraken gehouden en er was een parade met – what else? – enig vlagvertoon van jeugd en geüniformeerde groepen. Love the side-eye van Máxima. 

Het ging er vrolijk aan toe bij de dansvoorstelling door Fundashon Kas di Kultura Kòrsou.  

En er werd zelfs koninklijk wat meegedeind.

En er was een cadeautje voor de Oranjes waar ze zich wonderwel op gestyled hadden.

Ook brachten Willem-Alexander en Máxima een bezoek aan het festival di Pueblo dat draait om de Curaçaose cultuur en folklore…

…en om buitengewoon leuke tasjes, waar Hare Majesteit verlekkerd naar keek. 

Aan het eind van de middag stond er een kledingwissel op het programma én de Excel Arts Academy. Die won eerder dit jaar een Appeltje van Oranje van het Oranje Fonds, omdat het kinderen en jongeren de kans biedt om zich te ontwikkelen door het volgen van danslessen.

Als slot van het bezoek was er een gesprek met deelnemers van Kansen voor Jongeren Cariben van het Oranje Fonds. Het koninklijk paar, beschermheer en – vrouw van het Fonds dat ze cadeau kregen bij hun huwelijk, sprak met vertegenwoordigers van Accretio, Funditut en Equine over hun ervaringen met dit project en wat het voor hen betekend heeft.

Het afscheid was uitbundig, maar daarna werd wel meteen rechtsomkeert naar het vliegveld gereden voor de terugreis – jetlag of niet, de koning moet morgen in Nijmegen zijn voor een werkbezoek. 

 

Door: Ella Vermeulen, Foto's © PPE Agency, ANP

  

 

Laatste nieuws

Zie ook