Prins Nikolai: van Dior naar kostschooluniform

Zó maakt de prins van Denemarken de blits tijdens Paris Fashion Week, zó loopt hij erbij als een euh... keurige jongen.

Niemand zal beweren dat prins Nikolai van Denemarken (18)  geen boeiende week heeft. Eerst liep hij als model voor Dior Homme in Parijs en een dag of wat later kon hij zijn schooldiploma ophalen.

Nikolai, de oudste zoon van prins Joachim van Denemarken, deed zijn middelbare school op kostschool Herlufsholm. Dat was een vrijwillige keuze, hij had het gevoel dat hij daar meer zichzelf zou kunnen zijn dan op een openbare school in Kopenhagen.

Inmiddels heeft hij zijn eindexamen gehaald, van zijn vader kreeg hij zijn afzwaaipet. Achter Joachim Nikolai's moeder gravin Alexandra, de eerste vrouw van Joachim.

Het stel is goed gescheiden en is altijd samen met Joachims tweede vrouw prinses Marie (tweede van rechts) aanwezig op belangrijke momenten van hun zonen.

De andere jongeman is prins Felix (15), de broer van Nikolai. Niet bekend is wat Nikolai nu gaat doen. De meest voorkomende stap voor jonge royals is een tijdje het leger in en/of studeren.

Maar gezien het feit dat hij als zevende in troonopvolging vrij ver van de eredivisie staat, zal hij de vrijheid hebben zijn toekomst zelf in te vullen.

En afgaand op zijn succes als kersvers model ligt het voor de hand dat hij zich voorlopig even daarop zal storten.

 

Door: Ella Vermeulen, Foto's © Det Danske Kongehus

Laatste nieuws