Dit meisje is dertien jaar en miljonair door snoepgoed

Het begon allemaal met de vraag of onschadelijk snoepgoed wel bestond.

Lees ook

Zes jaar geleden begon het voor Alina allemaal met de vraag of onschadelijk snoepgoed bestond. Inmiddels is Alina dertien jaar en heeft ze door het antwoord op die vraag een paar miljoen op haar bankrekening staan.

"Waarom kunnen we geen gezonde lolly maken die goed is voor mijn tanden, zodat ik wel snoep mag eten?" was de vraag die de Amerikaanse Alina Morse stelde aan haar vader. Zo gezegd, zo gedaan. Alina begon de dag zelf nog om een nieuw soort snoep uit te vinden die niet schadelijk zou zijn voor haar tanden. 

Twee jaar

Haar ouders zagen er wel  geld in en er werd 7500 dollar (6440 euro) door paps en mams geschonken tijdens de start van de ontwikkeling, die uiteindelijk ongeveer twee jaar duurde. Alina deed dit natuurlijk niet alleen, achter haar stonden haar eigen tandarts en een mondhygiënist. Het doel? Snoepgoed dat niet alleen goed smaakte, maar ook nog eens gezond én goed is voor de tanden

Zollipop

Het bedrijf Zollipop werd gelanceerd en maakt snoepgoed – vooral lolly's – waar ingrediënten als xylitol en erythritol in verwerkt zijn. Dit zijn suikervrije zoetstoffen die de pH-waarde in de mond verhogen en tandglazuur sterker doet worden. De eerste Zollipops gingen in 2014 over de toonbank. Nu kun je het snoepgoed in de schappen van Walmart, Whole Foods en Amazon (voor zes tot zeventien dollar) vinden. 

Serieus 

Nog maar dertien jaar, maar een serieuze businesswoman in spé: "Als ik in een verkoopbijeenkomst ben, ben ik geen schattig meisje en zo word ik ook niet gezien door zakenmensen. Ik zit daar om te onderhandelen, een deal te maken of hun vragen te beantwoorden. Toch zijn sommige mensen nog erg bekrompen en realiseren zich niet dat sommige kinderen net zoveel kunnen als volwassenen, als ze er maar vol voor gaan." En zo is dat! 

LEES OOK: Grappig: laat een lolly met je eigen gezicht er op maken

 

Een bericht gedeeld door Alina Morse (@zollicandy) op

 

Een bericht gedeeld door Alina Morse (@zollicandy) op

BRON: AD, BEELD: ISTOCK

Laatste nieuws

Zie ook