Japan: prinses Ayako gaat trouwen!

En de datum staat ook al vast, deze Keizerlijke Hoogheid is een echte doorpakker.

Lees ook

Wedding Bells in Tokio: prinses Ayako (27) gaat op 29 oktober trouwen met zakenman Kei Moriya (32), zo heeft het Japanse hof bekend gemaakt.

Ayako is de jongste dochter van prinses Hisako en wijlen prins Takamado (hij stierf in 2002 op zijn 47ste aan hartfalen). De prins was een neef van keizer Akihito.

Het stel kreeg drie dochters: prinses Tsuguko (42), prinses Noriko (30) en prinses Ayako, hier het snoesje helemaal links.

Ayako's moeder prinses Hisako – laten we even genieten van de volmaakte symmetrie van haar tiara en collier – reisde met haar man al heel veel en is nog altijd de meest wereldse van de Japanse Keizerlijke Familie…

…en wordt voortdurend uitgezonden naar Europese events, zoals royal weddings. Momenteel zit ze in Rusland voor het WK, het is een erg leuke, vrolijke vrouw.  

Met de liefde van Ayako is het snel gegaan: de prinses leerde haar aanstaande vorig jaar in december kennen, binnen een half jaar al een verloving is echt warp speed voor het Japanse koningshuis. Van Kei zijn nog geen foto's, hij werkt voor shipping onderneming Nippon Ysen K.K. Aanstaande maandag is er een persconferentie waarop het happy setje zichzelf voorstelt aan het publiek.

De officiële verloving heeft plaats op 12 augustus tijdens een traditionele hofceremonie 'Nosai no Gi' en dan wordt er dus zo'n twee maanden later al getrouwd. Omdat ze met een gewoon burger trouwt, moet ze haar titel als Keizerlijke Hoogheid opgeven, zo gaat dat aan het Japanse hof. Deze foto is van een keizerlijk tuinfeest vorig jaar, van rechts naar links prinses Mako, prinses Akiko, prinses Yoko, prinses Tsuguko (niet getrouwd, dus nog prinses) en daarachter zie je nog net Ayako.

Ayako's zusje prinses Noriko is in 2014 getrouwd, met Kunimaro Senge. Dit is vermoedelijk zoals ook Ayako's huwelijk in oktober er ongeveer uit zal zien.

Prinses Ayako haalde haar master's degree in 2016 en werkt momenteel in een research fellow aan de Faculteit van Sociale Wetenschappen. Dat blijft ze gewoon doen. 

Mocht je je afvragen hoe het met die ándere Japanse verloving is – prinses Mako zou gaan trouwen met Kei Komuro, maar stelde dat uit tot 2020 'vanwege gebrek aan voorbereiding' – het is muisstil rond dat stel. Zó stil dat van uitstel wel eens afstel zou kunnen komen.  

 

Foto's © ANP, Imperial Family Japan

Laatste nieuws

Zie ook