René Froger: ‘Op tv deed ik nonchalant, maar van binnen ging ik kapot’

"Natasja en ik zijn even uit elkaar geweest."

Lees ook

Rasartiest René Froger (57) verkocht meer dan vijf miljoen platen. Maar: “Mooie dingen beleefde ik niet bewust. Bij een hit droomde ik alweer van de volgende. Dat kan ten koste gaan van je relatie. Natasja en ik zijn even uit elkaar geweest.” 

productie & tekst NICOLE GABRIËLS foto’s NICK VAN ORMONDT visagie ESTHER OOSTERBEEK

Waar ben je het meest trots op?

“Mijn vrouw, mijn familie. Denk ik aan hen, dan denk ik aan blijdschap en gezelligheid. Als je ouder wordt, kom je meer tot de kern van het leven. Vroeger werd ik geleefd door mijn agenda. Mooie dingen beleefde ik niet bewust genoeg, ik ging van piek naar piek. Raasde maar door. En terwijl ik een nummer één-hit had, droomde ik alweer van de volgende. Dat kan ten koste gaan van je relatie. Natasja en ik zijn even uit elkaar  geweest. We keken wat we verkeerd deden en waar we verbetering konden aanbrengen. Wat de ander miste in ons samenzijn. Van die korte break hebben we geleerd. In plaats van te vragen of ze van me houdt, vraag ik nu of zij gelukkig is. Thuis lig ik vaak dubbel van het lachen met Natas, onze drie jongens en de kleinkinderen. Eigenlijk heb ik niet meer nodig dan dat; momenten met hen, lachen om oude opnames, kinderfilmpjes van vroeger. Ik heb een thuisbioscoop waar we avondjes plannen.”

Wat is je grootste angst in het leven?

“Een slopende ziekte krijgen. Uit de gezondheidstest die ik deed voor het programma ‘Vet fit’ bleek dat ik niet alleen op mijn zwaarst was, maar ook dat mijn hartleeftijd 72 jaar was. Op tv deed ik nonchalant, maar van binnen ging ik kapot. Ik ben meteen gestopt met roken en sindsdien al tien kilo afgevallen. Ik wil weer fit zijn en zo gezond mogelijk. In het verleden ben ik behandeld voor prostaatkanker. De diagnose werd gesteld na een stomtoevallig testje. Sindsdien hanteer ik niet meer de struisvogeltactiek. Heb ik ergens last van? Naar de dokter ermee. Ik kan het iedereen aanraden in te gaan op elke uitnodiging voor welk bevolkingsonderzoek dan ook. Het niet weten is erger.”

Wat is je meest gekoesterde materialistische bezit?

“Natasja doet me wat als ze dit leest, haha. Mijn Mercedes SLS met vleugeldeuren. Ik heb hem nu twee jaar en ben ervan gaan houden. Elk ritje verhoogt de liefde. Samen met mijn vrouw rijd ik naar de Ardennen, Frankrijk, Duitsland en Engeland. De techniek van die auto is pure kunst. Natasja wil er niks over horen. Ze rijdt een no nonsense auto en vindt het alleen belangrijk dat de honden er in passen.”

Welke kwaliteit bewonder je in je vrouw?

“Dat ze een stap naar achteren kan zetten om mij te laten gaan. Mij blindelings vertrouwt. Maar ook dat ze op de goede manier het voortouw neemt. De running gag bij ons thuis is dat zij lult en ik zing. Als er iets gedaan moet worden op mediavlak, neemt zij het voortouw. Natasja is op haar veertigste ontdekt als presentatrice. Pas  toen de kinderen groot waren, wist ze: ze redden zich, ik kan een uurtje gaan werken. Dat breidde zich uit tot de presentatie van goede-doelenshows en het programma ‘Met open armen’ over adoptiekinderen. Ze is zo betrokken en zichzelf op tv. Dat oprechte, daar kunnen veel andere presentatoren nog van leren.”

Meer lezen over René? De nieuwe Beau Monde ligt in de winkel!

Laatste nieuws

Zie ook