7x de jeugdzondes van de Hollywoodsterren

Een aangespoeld lijk, irritante fastfood medewerker of maandverband-meisje... Als aspirerend acteur/actrice moet je toch ergens beginnen met je carrière.

Lees ook

Een aangespoeld lijk, irritante fastfood medewerker of maandverband-meisje… Als aspirerend acteur/actrice moet je toch ergens beginnen met je carrière. We gingen spitten in de krochten van de online archieven met 7 heerlijke ‘jeugdzondes’ als resultaat. 

tekst SANDRA TEN BRINK

Brad Pitt

Lekkers met lekkers

Het is 1989. Gefrustreerd staan drie jongens (type: knap, strak) langs de weg. Hun auto heeft panne én de chips zijn op. Gelukkig stoppen er drie meisjes. Die én een werkende bolide én Pringles hebben. Eind goed, al goed: iedereen blij, vooral de blonde leider van de jongensgroep. Brad! Voortaan de Pringles-god in al onze nostalgische dromen!

Mila Kunis

Blind & vermist

Jahaa! Mila was te zien in ‘Baywatch’. En dan niet huppelend over het strand in het iconische rode badpak (ze was pas elf…), maar als badgast. In 1994 was Mila een scholier op een klassenuitje, en in 1995 een blind meisje dat vermist raakt. Grappig detail: ook Michelle Williams was als tiener in ‘Baywatch’ te zien, als liefde van Hobie Buchannon!  

Sylvester Stallone

De Italiaanse hengst

Tweehonderd euro kreeg Sylvester voor zijn eerste rol. Best goed betaald in 1970, al moest ’ie wel naakt. ‘Party at Kitty and Stud’s’ (a.k.a. ‘Italian stallion’) is een soft-pornofilm. (Hij bedankte in 2008 voor de hardcore versie.)

Meghan Markle

Dól op chips

Het wonderlijkste aan Meghans (niet zo koninklijke…) 2009-spotje voor Tostitos chips? Niet haar stem, die van een andere actrice lijkt te zijn, maar haar gezicht. Meghan, in de commercial 28 jaar, is inmiddels 36, maar geen spat veranderd. Goede genen? Goede dagcrème? Botox? Of zou het de mais, olie en het zout van de Tostitos zijn?  (In dat geval: doe ons maar 12 zakken!)

Nicole Kidman

Elektrisch geladen

Maar liefst zeven minuten lang was Nicole (lees: heur elektrisch geladen haar…) te zien in de Australische tv-film ‘Skin deep’, over de kattige modewereld. Het 1983-project had de allure van ‘Dallas’ en ‘Dynasty’ moeten hebben, maar de glam-plannen liepen spaak op het te geringe budget. (Wat het haar van Nicole verklaart; er was duidelijk geen kapster geboekt voor de bijrol-actrices!)

Keanu Reeves

Toen hij nog kon lachen

Voor hij Jack Traven (‘Speed’), Johnny Utah (‘Point break’) en Neo (‘The matrix’) was, ging Keanu door het leven als Ober Die Dol Op Cornflakes Is. In 1987 had Keanu de hoofdrol in een Kellogg’s reclame. Hij danste. Hij dekte de tafel. Hij at ontbijtgranen die niet voor hem bestemd waren. En hij lachte. Nou ja, zo’n beetje. Die typische Ik Lach Liever Niet Grimas zat er toen al in! 

Jennifers Lawrence

Bloedheet

Van nederige mascotte naar gelouterde Oscar-winnares in slechts zes jaar tijd! In 2006 was Jennifer, in haar rol van geluksleeuw van een basketbalteam, veelvuldig in beeld tijdens een aflevering van hitserie ‘Monk’. Maar dan wel ín het pak. Haar hoofd zelf is zo’n zes seconden te zien. Rood en bezweet, maar wel beeldschoon!

BEELD: GETTY IMAGES

Laatste nieuws

Zie ook