Webshop ASOS stopt met het verkopen van zijde en kasjmier

Op deze manier wil de online webshop een stop invoeren aan de wrede behandeling van dieren die hier bij betrokken zijn.

Lees ook

Binnenkort wordt 't aanbod van webshop ASOS kleiner. De populaire online shop stopt namelijk met de verkoop van kleding waar zijde en kasjmier in zit. En dat niet alleen, ook de kleding waar mohair of veren in of op verwerkt zijn zullen verdwijnen.

Op deze manier wil de online webshop een stop invoeren aan de wrede behandeling van dieren die hier bij betrokken zijn. Bovenstaande dierlijke materialen staan er namelijk om bekend op een wrede manier 'geproduceerd' te worden. 

Mohair

Dierenrechtenorganisatie PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) is naar buiten gekomen met het nieuws dat er op veel geitenboerderijen (mohair wordt gemaakt van geitenhaar) sprake is van ernstige dierenmishandeling. Dit zou een van de redenen zijn dat ASOS mohair wil verbannen uit haar assortiment. 

Korting

Om de producten met mohair, zijde, kasjmier en veren zo snel mogelijk uit hun online assortiment te krijgen, worden vele kledingstukken nu met korting verkocht. 

Alternatieven

De organisatie PETA is in haar nopjes met deze ontwikkeling. “Als reactie op onze campagnes eisen klanten dat ontwerpers en retailers geen dierlijke materialen meer gebruiken en dat ze op zoek gaan naar alternatieven waarbij er geen dieren mishandeld worden.”

LEES OOK: Ook Versace binnenkort bontvrij

BRON: HLN, BEELD: GETTY IMAGES

Laatste nieuws

Zie ook