Yolanthe: “We denken aan adopteren”

‘Als ik me niet lekker voel, moet ik even facetimen met Xess, dan ben ik meteen weer vrolijk.’

Lees ook

Waarvan slaat het hartje van Yolanthe Sneijder-Cabau (33), tegenwoordig woonachtig in decadent Qatar, sneller? Beau Monde noteert: gehaktballen, vintage Chanel én kusjes van Xess Xava. “Een gezin was mijn grootste wens.”

tekst SANDRA TEN BRINK foto’s FERIET TUNC E.A

HOLLANDSE POT

“Een van de vooroordelen die mensen over ons hebben, is dat wij een eigen kok hebben of altijd uit eten gaan, maar ik kook – op een enkele uitzondering na – altijd zelf. Vaak maak ik Hollandse pot: stamppotten, gehaktballen.”

LEVENSLESSEN

“Wesley is wereldwijs, ik heb veel van hem geleerd. Bijvoorbeeld om te lachen om stom commentaar op social media en mensen niet te snel te vertrouwen. Door zijn kijk op het leven heeft hij me sterker gemaakt.”

X VAN XESS

“Xess is een vrolijk mannetje dat de hele dag lacht. Hij is altijd blij, heeft een bepaalde happy energy waarvan mijn vriendinnen zeggen: ‘Als ik me niet lekker voel, moet ik even facetimen met Xess, dan ben ik meteen weer vrolijk.’ Wat hij mij iedere dag geeft, is onbeschrijflijk. Mochten er geen kinderen meer bij komen – al denken we aan adopteren – dan ben ik erg blij en dankbaar met wat ik heb: een gezin. Dat is altijd mijn grootste wens geweest, mijn leven lang.”

BESTE VRIENDINNEN

“Ik heb een groepje beste vriendinnen. We zijn echt jeugdvriendinnen; ik heb ze allemaal rond mijn tiende leren kennen. We gaan voor elkaar door het vuur en vinden dezelfde dingen leuk. Zo kunnen we gerust voor de 21ste keer met zijn allen naar ‘The notebook’ kijken omdat we dat zo’n topfilm vinden.”

OP DE BUIS

“Ik ben momenteel weer volop televisie aan het maken. Zo leuk om te doen! Eerst het RTL 4-programma ‘De jongens tegen de meisjes’ en nu ‘Temptation island’, exclusief te zien op Videoland. Het is hierdoor een hectisch jaar. Toen ik deze televisie-avonturen aanging, ging ik ervanuit dat we nog in Frankrijk zouden wonen, waar Wesley bij OGC Nice voetbalde. Ik dacht: met 25 vluchten per dag richting Nederland kan ik best veel inplannen. Maar toen gingen we ineens naar Qatar en dan is dat toch wel iets lastiger.”

QATARAVONTUUR

“Wesleys transfer naar Qatar is heel snel gegaan. Ik had net een maand daarvoor m’n laatste doos uitgepakt en nu was het hup: alles weer inpakken. Xess vindt het heerlijk in Doha, hij kan de hele dag buiten rennen in het zonnetje. Ik zie het als een groot avontuur. Het is erg mooi om zoiets te mogen meemaken. Als we straks tachtig zijn en terugkijken, dan hebben we toch een heel avontuurlijk leven gehad. Zo woonden we hiervoor in Frankrijk, Turkije en Italië.”

ÉÉN VAN DERTIEN

“Ik ben het zesde kind van dertien en heb met al mijn broers en zussen een bijzondere band. Ik vind het een zegen om zo’n grote familie te hebben. Het is niet altijd even makkelijk, want hoe meer mensen, hoe meer geluk, maar ook hoe meer leed en verdriet, want elk huisje heeft z’n kruisje. Mijn rol? Een verzorgende. Mijn moeder zegt dat ik de familie bij elkaar houd. Ik hou niet van ruzie en wil altijd dat dingen snel opgelost worden.”

MOMMY’S GIRL

“De belangrijkste vrouw in mijn leven is mijn moeder. Een krachtige vrouw die van het leven de nodige klappen kreeg, maar nooit haar hoofd liet hangen. Zo inspirerend. Hoe zij haar problemen oploste, hoe zij altijd het positieve uit het negatieve haalde, dat heeft mij gemaakt tot wie ik ben.”

VIVA ESPAÑA

“Dankzij mijn vader ben ik half Spaans. Van de Spaanse kant heb ik mijn doorzettingsvermogen en zakelijk inzicht. Ik weet goed wat ik wil en ga daar altijd voor de volle honderd procent voor. Mijn moeder zegt dat mijn vader dat ook had en ik daarin op hem lijk. Verder heb ik dat Spaanse familiegevoel: iedereen is altijd welkom. Ik maak trouwens altijd veel te veel eten, ook typisch Spaans.”

MOEITE BLIJVEN DOEN

“Ik denk dat dat heel belangrijk is, dat je in een relatie moeite doet voor elkaar en je mooi blijft maken voor de ander. Bijvoorbeeld één keer per week samen uit eten gaan. Je optutten en even dat moment samen hebben. ”

MIX AND MATCH

“Ik hou van nonchalant, stoer en makkelijk. Een gescheurde jeans met tanktop en een leren jasje. Met een goede tas, lekker veel armbandjes en een gezellig kleurtje nagellak. Ik zweer niet bij één merk, draag van alles: Zara, River Island, Dolce & Gabbana – ik hou van dat Italiaanse sfeertje.”

SEXY STEVE

“De schoenen van Steve Madden lopen het lekkerst. Op hun hoogste hakken kan ik nachten doorhalen. Ik kan er zelfs op rennen.”

WILD VAN WOK

“Als ik mag kiezen, gaan we naar een wokrestaurant, gewoon, met houten tafels en stoelen. Ik ben niet zo van de sterrenrestaurants.”

KLEINE ZWARTE

“Ik ben dol op vintage Chanel-tasjes. De kleine zwarte is mijn favoriet. Handig met boodschappen, maar ook tijdens een avondje stappen.”

HIPPIEMARKT

“Op Ibiza, waar ik heel vaak te vinden ben, kan ik het beste shoppen. Je vindt er alle goede merken, maar ook verborgen parels op de bekende hippiemarkt.”

BESTE VERSIE

“Sporten geeft me veel voldoening. Ik wil het beste van mijn leven maken en de beste versie van mezelf zijn. Een beetje cellulite, striae of een litteken vind ik niet erg, zo perfectionistisch ben ik niet. Maar ik voel me wel lekker als mijn lichaam zo gezond en sterk mogelijk is.”

AU NATUREL

“Voor mijn werk krijg ik vaak zware make-up op. Op de dagen dat ik vrij ben, vind ik het daarom heerlijk om juist geen dikke lagen te dragen. Dan houd ik het bij CC-crème en wat mascara. Mijn haar in een knotje en een joggingbroek aan. Lekker simpel.”

EI, AVOCADO & KOKOS

“Mijn haar is zo vaak geverfd, dat het een mengelmoes van kleuren is geworden. Ik krijg regelmatig de vraag welke kleurcode mijn haarverf heeft, maar de kleur die mijn lokken nu hebben, is echt ontstaan door de zon en de zee. Wel gebruik ik één keer per week een masker. Dat maakte ik lange tijd zelf. Een mix van ei, avocado en kokos. Echt lekker ruikt het niet, maar het is supervoedend voor je haar.”

COOL WATER

“Al sinds mijn twaalfde draag ik Davidoff Cool Water. Dat parfum hoort gewoon bij me. Als ik een keer wat anders draag, dan zeggen de mensen in mijn directe omgeving dat het niet klopt.”

TERUGDOEN

“Het werk en de scene waarin ik zit, zijn leuk, maar ik heb een hoger doel: mensen bewust maken en met mijn stichting Free a Girl iets terugdoen. We hebben allemaal een bepaalde honger in het leven. Mijn honger wordt pas gestild als ik iets terug kan doen voor mensen die het nodig hebben.”

Meer Yolanthe?  De nieuwe Beau Monde ligt vanaf morgen in de winkel!

Laatste nieuws

Zie ook