Eerste homo-huwelijk in Britse koninklijke familie

Lord Ivar Mounbatten, een neef van koningin Elizabeth, gaat geschiedenis schrijven. 

Lees ook

Lord Ivar Mounbatten, een neef van koningin Elizabeth, gaat geschiedenis schrijven. Hij stapt als eerste homoseksueel binnen de koninklijke familie in het huwelijksbootje. 

Later dit jaar geeft hij zijn jawoord aan de 56-jarige James Coyle in een privékapel op zijn landgoed in Devon. Een historisch moment op zich, maar ook een emotioneel moment. Penny, zijn ex-vrouw waarmee hij maar liefst 24 jaar getrouwd mee was en drie dochters mee kreeg, zal hem op zijn trouwdag weggeven. Vooral de laatste zestien jaar zou de 55-jarige geworsteld hebben met zijn seksuele geaardheid. "Soms worstel ik nog steeds met mijn geaardheid", zegt hij eerlijk in een interview met Daily Mail. Toch mag de hele wereld weten dat hij ontzettend gelukkig is mét zijn aanstaande verloofde James Coyle. 

Emotioneel

De verstandhouding tussen Mounbatten, zijn verloofde James Coyle en zijn ex-vrouw Penny, is gelukkig goed. "We zijn echt een grappig trio", zo vertelt hij aan Daily Mail. Het is zeker voor Penny – die inmiddels twee jaar lang een nieuwe relatie heeft – een emotionele gebeurtenis. "Ik ben echt erg ontroerd. Veel vrouwen zouden de familiebanden verbreken, maar James en ik konden het vanaf het eerste moment goed met elkaar vinden.”

De royal stond versteld van de positieve reacties tijdens zijn coming out. "Coming out is zo'n grappige term, maar ik veronderstel dat ik dat via een omweg wel gedaan heb, om tot een punt te komen waar ik gelukkig ben", zegt de royal. Tegen Penny heeft hij al voor hun huwelijk over zijn geaardheid verteld.  "Ik heb haar gezegd dat ik biseksueel ben en mij aangetrokken voel tot vrouwen en mannen", verklaart hij. "Het was zeker geen makkelijke tijd. Ik ben gewoon heel blij dat ik eindelijk iemand heb gevonden die ik met trots mijn partner noem", aldus Ivar.

LEES OOK: Ex Meghan Markle stapt in huwelijksbootje

Op onderstaand beeld zie je de ex-vrouw, Penny, van Ivar en tevens diegene die hem naar het altaar zal brengen. 

BRON: DAILY MAIL, GVA, BEELD: ISTOCK, GETTY IMAGES

Laatste nieuws

Zie ook