Sporty spice: prinses Charlene wint waterfietswedstrijd

Gisteren was het tijd om waterdruppels te vangen. 

Geen badpak dit keer voor prinses Charlene, voormalig competitie zwemster. Wél een sportieve wetsuit die haar naar een bijzondere overwinning bracht. 

Afgelopen zondag heeft de prinses met haar team de tweede editie van de Riviera Water Bike Challenge gewonnen. Het evenement, dat in het teken stond van de waterfiets, werd georganiseerd door de Princess Charlene of Monaco Foundation. Op een Schiller S1-waterfiets legde de prinses 20 kilometer af. Er werd gewaterfietst tussen de Monaco Yacht Club en het Musee Oceanographique. Een grote opkomst, in totaal deden 110 deelnemers, waarvan 44 professionele athleten, verdeeld over 22 teams mee. 

Royal competitie

Charlene won met haar team bestaande uit wielrenner David Tanner, rugbyer Christophe Dominici, voormalig zwemmer Terence Parkin en oud-Formule 1-coureur Mark Webber. Een pittige competitie want de prinses moest het opnemen tegen een heel stel royals onder wie haar eigen man prins Albert, haar neef Pierre Casiraghi en haar broer Gareth Wittstock. Ondanks dat de overwinning naar zijn vrouw ging, nam de prins zijn verlies sportief: de winnares kreeg een dikke zoen van haar man. Overigens deed Nederland ook mee, oud-voetballer Ronald de Boer was fietsend te zien in de wateren van Monaco. 

LEES OOK: Zien: royals voordat ze royal werden

© GETTY IMAGES

© GETTY IMAGES

© GETTY IMAGES

BRON: VORSTEN, BEELD: GETTY IMAGES

Laatste nieuws