Erland Galjaard over ontslag Humberto Tan

RTL-directeur Erland Galjaard vertelde afgelopen week voor de eerste keer openhartig over het vertrek van Humberto Tan bij RTL Late Night.

RTL-directeur Erland Galjaard vertelde afgelopen week voor de eerste keer openhartig over het vertrek van Humberto Tan bij RTL Late Night. Het ontslaggesprek was volgens de directeur één van de moeilijkste gesprekken in zijn leven. 

'Ik ga niet iemand zijn leven op z'n kop zetten'

Driekwart jaar geleden zouden de eerste gesprekken met RTL Late Night-opvolger en College Tour-presentator Twan Huys al gevoerd zijn. Pas nadat de deal rond was met de opvolger, ging Erland Galjaard het gesprek aan met Humberto Tan. "Ik kwam aan in Amsterdam en heb heel even overwogen toen ik daar zat: weet je wat? Ik ga gewoon naar huis! Bekijk het maar. Ik doe het niet. Ik ga niet iemand zijn leven op z'n kop zetten. Dan maar wat minder scoren. We komen er wel weer. En toen kwam hij binnen en ontstond er een goed gesprek."

Noodgedwongen

Hoewel Humberto het heel lang heel goed deed als presentator, liepen de kijkcijfers uiteindelijk toch terug en werd hij ingehaald door de realiteit. "Het ging steeds minder met RTL Late Night", vertelde Erland Galjaard. "We zijn te lang op de oude voet doorgegaan. Er sloop gemakzucht in, we waren te laat met vernieuwingen en te bang om dingen te veranderen." 

De gemakzucht resulteerde in kritiek op Humberto Tan, waarna de directeur het gesprek aan moest gaan met de presentator. "Ik heb gezegd waarom het ook voor hem beter was om die stap nu te nemen. Ook vanuit RTL. Ik vind dat ook wij dingen niet goed gedaan hebben en dat we er niet mee door moesten en konden."

LEES OOK:  Peter R. de Vries haalt uit in snoeiharde roast

BRON: GRAZIA, BEELD: ANP

Laatste nieuws