Dít is Stewart Parvin, couturier van de Queen

Dit is de man voor wie de maten van koningin Elizabeth geen geheimen hebben.

Lees ook

Dat de Queen er altijd uitziet om door een ringetje te halen is te danken aan haar kamenier Angela Kelly én aan ontwerper Stewart Parvin, die de garderobe van de Royal Regenboog vult met kleurrijke outfits.

Angela heeft als stylist een enorme inbreng in wat koningin Elizabeth naar welke gelegenheid draagt. Zij ontwerpt en maakt regelmatig  zelf kleding voor haar baas en maakt er de meeste hoeden bij, de rest wordt vrijwel exclusief geleverd door Stewart Parvin.

Hij is de man die de felle kleuren waarin de Queen moet opvallen – zoals hier bij het huwelijk van prins Harry en Meghan – chic weet te houden: "Het is een gezamenlijke beslissing," zegt hij over de looks die hij levert.

Stewart is geboren in Ascot, studeerde fashion in Edinburgh, leerde het vak bij couturier Donald Campbell en begon in 1995 voor zichzelf. Hij werd vooral bekend om zijn bruidsmode…

… en ontwierp in 2011 de bruidsjapon voor Zara Phillips, de kleindochter van de Queen.

Ook prinses Anne is een van zijn vaste klanten…

…maar de beroemdste cliënt is toch koningin Elizabeth voor wie hij zowel avondjurken als robes manteaux maakt. Elegant en traditioneel is zijn stijl, perfect voor Hare Majesteit. 

Angela benaderde hem als PA van de Queen voor haar Golden Jubilee, om de look van de monarch wat moderner te maken. Stewart klikte met Angela én klikte met de koningin, hij was ook bij hun uitje naar Fashion Week aanwezig: het is de man met de blauwe das en het blauwe overhemd achter Angela's blonde hoofd. 

Stewart woont in Londen en heeft een zwarte labrador: Max is altijd waar hij is, behalve als hij wordt meegenomen door de uitlaatservice. 

In 2007 kreeg Parvin het predicaat 'hofleverancier' en in 2016 kreeg hij een Royal Victorian Order onderscheiding, als persoonlijke geste van koningin Elizabeth, bij wijze van bedankje voor al zijn jaren trouwe dienst. Ze droeg daarbij als ultiem compliment een van zijn creaties.

Reken er gerust op dat ze vanmiddag bij de opening van Royal Ascot een Parvinnetje zal dragen.

 

Foto's © Getty Images, The Royal Family, Stewart Parvin

Laatste nieuws

Zie ook