Wil je zien: prins van Jaipur op de catwalk

Het is Dolce & Gabbana wéér gelukt om een royal op de catwalk te krijgen.

Lees ook

Het wemelt op de catwalk al van de prinsessen en aristo's. En bij de mannen heeft prins Nikolai van Denemarken nu concurrentie gekregen van Maharaja Padmanabh Singh (bijna 20).

De maharadja – wij mogen prins Pad zeggen – is een vaardig polospeler en lid van de familie die ooit heerste over de Indiase staat Jaipur. En hij heeft een kleurrijke achtergrond.

Zijn moeder is politica Diya Kumari, dochter van Sawai Bhawani Singh, de laatste maharadja van Jaipur. Diya verliefde zich op Narendra Sing, de zoon van een paleismedewerker van haar vader. Er werden heel wat sari's verkreukeld in klamme handen door deze 'sociale mismatch' en drie kinderen later ging het stel uit elkaar.

De bezwaren tegen het huwelijk bleken relatief te zijn. Bij gebrek aan mannelijke opvolgers adopteerde opa Sawai zijn kleinzoon Padmanabh als zijn erfgenaam. Zijn oma Padmini Devi – de grande dame in het midden – nam zijn opleiding tot maharadja voor haar rekening. En vader Narendra stond prompt weer op de familiekiekjes. 

Na de dood van Sawai in 2011 werd prins Pad informeel 'gekroond' als de nieuwe maharadja, hoewel adellijke titels tientallen jaren eerder al werden afgeschaft.

Het is dus meer voor de familie en voor de sier dan dat hij ook maar enige macht heeft. Wel is prins Pad sinds zijn achttiende verantwoordelijk voor het beheer van het familiefortuin en het ronduit beeldige paleis waar ze nog altijd wonen.

Prins Pad volgde een deel van zijn opleiding in Engeland, speelt polo op hoog niveau …

…en werd door Dolce & Gabbana gestrikt om mee te lopen in de S/S 2019 show in Milaan. Dat was niet echt zijn eerste uitstapje als model, hij scoorde ook al campagnes als polospeler met zijn achtergrond.

Daarnaast scharrelt hij sinds kort meer in Europa, zo was hij aanwezig op het debutantenbal in Parijs, waar Ava Philippe, dochter van Reese Witherspoon…

… zich niet zo goed raad leek te weten met Zijne Hoogheid nadat ze hem even had gegoogled. 

Hoewel prins Pad veel tijd in het buitenland doorbrengt met zijn polopaarden is en blijft India zijn thuisbasis, waar hij uitbundig het Holi feest vierde…

…en daarbij, adel afgeschaft of niet, gewoon als de plaatselijke vorst wordt behandeld.   

Lees meer: 

 

Foto's © Getty Images / Z.H. Maharaja Padmanabh Singh

Laatste nieuws

Zie ook