Strand van Vlieland duurder dan strand Los Angeles

Je denkt hierbij natuurlijk aan de meest luxueuze stranden, zoals Côte d'Azur, die alleen maar in het rijtje genoemd worden. Niets blijkt minder waar. 

Lees ook

'Welke badplaats-bestemmingen bieden de beste prijs-kwaliteitverhouding' was de onderzoeksvraag waar TravelBird mee aan de slag ging. Je denkt hierbij natuurlijk aan de meest luxueuze stranden, zoals Côte  d'Azur, die alleen maar in het rijtje genoemd worden. 

Oké, de eerste plaats gaat naar Anse Vata Nouméa, het strand van het Franse eiland Nieuw-Caledonië. Wanneer je met 78,57 euro op zak het strand bezoekt, dan ben je volgens het onderzoek de hele middag zoet. Voor het bedrag koop je: zonnecrème, water, bier, ijs. lunch en faciliteiten ter plaatse (denk aan een ligstoel of parasol).

De lijst staat vol met Amerikaanse, Italiaanse, Noorse en Franse stranden. Totdat we bij nummer 31 komen, want wat lezen we daar? Ons eigen Vlieland! Huh?!

Vlieland

Om je een middag op het Nederlandse eiland en dus strand te vermaken, heb je – volgens TravelBird – €53,26 euro nodig. Grappig, want hét grote, bekende Venice Beach in Los Angeles betaal je voor precies hetzelfde maar 53,23. Drie cent goedkoper! 

Scheveningen krijgt trouwens een 94ste plek, 45,96 euro ben je kwijt wanneer je daar in je bikini gaat zonnen. 

LEES OOK: Dit zijn de mooiste privé zwembaden ter wereld

BRON: TRAVELBIRD, BEELD: ISTOCK

Laatste nieuws

Zie ook