Prinses Madeleine: royal stylist met pastel-fetisj

Vergeven en vergeten is er niet bij, wat betreft de dresscode faux pas van Natascha Abensperg und Traun...

Lees ook

Dolgraag zouden we eens de dreigende memo's van prinses Madeleine rondom dresscodes willen lezen, want Hare Koninklijke Hoogheid houdt van het Perfecte Plaatje.

En het moet gezegd worden: de officiële doopfoto's (ze staan onderaan) van prinses Adrienne zijn bééldig. Alles in prachtige pastels, afgestemd op de zaal in het paleis die als tijdelijke studio diende. En niemand, maar dan ook niemand – haar moeder niet, haar schoonmoeder niet – waagde het van haar strenge kleurschema af te wijken. En dat was niet voor het eerst, kijk maar.

2014

Bij de doop van prinses Leonore in 2014 moest Madeleine er nog een beetje inkomen, maar hield iedereen zich toch min of meer aan de roze-en-lila pastels, al was tante Tatjana d'Abo wel een twijfelgevalletje in het zalm. Het onafhankelijk denken van Chris' kant van de familie zou een onheilspellend voorteken blijken te zijn.

2015  

Zo was de dresscode voor de doop van Nicolas in 2015 crème, groen en blauw. met roze als accentkleur.

En Madeleine heeft het peettante Natascha Abensperg und Traun nooit helemaal vergeven dat ze met deze rode haarband kwam opdraven. Het is dat ze een halfzus van Chris is, anders zou het sociaal Siberië zijn geworden voor Natas.  

2018

Dit zou Hare Koninklijke Hoogheid niet nogmaals overkomen, voor de doop van Adrienne was het dresscode-memo 'licht dwingend', zoals een insider omschreef.

Mét resultaat: Madeleine's moeder en schoonmoeder schikten zich zoet en werkten mee aan plaatjes van foto's, die de geschiedenisboeken in kunnen.

En ook de peettantes schikten zich gewillig. Je moet wat, als je door je nichtje en neefjes steeds verder van de troon wordt geduwd.   

 

Foto's © Kungahuset

Laatste nieuws

Zie ook