Let’s Dance! Deze royals gooien éven de heupen los

Rock 'n royalty, het is niet altijd een even soepele combinatie.

Lees ook

Stuk voor stuk zitten de stijldansen er stevig in, die horen bij de standaardopleiding van een royal. Maar of ze allemaal ook evenveel gevoel voor ritme hebben, is de vraag.

Het is altijd een van de aandoenlijkste momentjes van een werkbezoek: als er even een dansje moet worden gedaan met de plaatselijke bevolking. Of van een gala: als de festiviteiten moeten worden geopend met een dans en de fine fleur van Europa staat toe te kijken of dat er een beetje uitziet. Kroonprins Frederik en zijn vrouw Mary hadden geoefend voor het dansfeest na het galabanket voor zijn 50ste verjaardag en brachten het er niet onaardig vanaf. Hoe zit dat met de rest?

Oranjes

"Hij is van hout!" riep Máxima Zorreguieta volgens 'De Argentijnse Jaren' haar vriendinnen gekscherend toe toen ze in Sevilla met een érg lange Nederlander met de soepelheid van massief eikenhout op de dansvloer stond en nog geen idee had waartoe dit allemaal eens zou leiden.

Vergis je echter niet in koning Willem-Alexander: Fred Astaire is hij niet, maar hij kan inmiddels wel degelijk zwieren (vanaf 0.50) en stuiteren (meteen daarna).   

Camilla

Hertogin Camilla is het ballroomgezicht van de Windsors. Ze danst zelf graag en promoot dansen als manier om osteoporose tegen te gaan (ze is beschermvrouw van de Engelse Osteoporose Vereniging). In die rol deed ze zelfs al eens mee aan een speciale aflevering van Strictly Come Dancing, een programma waarvan ze ooit verklapte dat ze geen aflevering mist.

Charles 

Kroonprins Charles is 'a good egg' (iemand die desgevraagd sportief meedoet) als er gedanst moet worden. De klassiekers zitten erin geramd, zowel hij als zijn broers en zijn zus kregen op hun achtste al dansles….

…maar hij is toch op zijn best als er enige vrije expressie van hem wordt verwacht, zoals bij de zwaardendans in Saoedi-Arabië.

En op 0.32 zie je dat de prins van Wales ook gewaagde hupjes in zijn repertoire heeft. 

Kate & William

Deze is en blijft onvergetelijk: prins William en hertogin Kate die zich door een Polynesisch feestje kronkelen. Verwacht dit soort beelden ook dit najaar, als prins Harry en hertogin Meghan die contreien aandoen: iets zegt ons dat Meg een natuurtalent is. Harry? Not so much.  

Prins Achi

Over prins Achileas van Griekenland hoeft niemand zich zorgen te maken, die kan zó in Dancing With The Stars. En dit was alleen nog maar zijn 'we maken bananenbrood' dansje!

 

Foto's © Getty Images, RVD

Laatste nieuws

Zie ook