Gouden wieg, Bernadotjes: prinses Adrienne gedoopt!

Het is geen échte Zweedse Royal doop als prinses Leonore (4) haar onderbroek niet heeft geflasht.

Lees ook

Adrienne Josephine Alice Bernadotte, prinses van Zweden, tiende in de lijn van de Zweedse troonopvolging, is vandaag gedoopt. En dat betekent: veel Bernadotjes én de gouden wieg werd weer even van zolder gehaald.  

Adrienne is de jongste dochter van prinses Madeleine en Chris O'Neill. Madeleine is de jongste dochter van koning Carl Gustaf en koningen Silvia. Die laatste heeft Adrienne altijd een prachtige naam gevonden en overwoog die zelfs voor Madeleine zelf. Dat telde mee voor haar dochter om de piepkleine hertogin van Blekinge de naam te geven.  

Prins Carl Philip en Sofia waren de eerste koninklijke gasten die de slotkapel in kwamen, met hun zoontjes prins Alexander en prins Gabriel.

Alexander droeg wederom een pakje dat nog van zijn vader is geweest.

En Gabriel liet zich na enige studie…

… de liturgie goed smaken #snackattack!

Kroonprinses Victoria en prins Daniel volgden met prins Oscar, prinses Estelle schitterde door afwezigheid. Volgens Expressen was ze ziek en om eerlijk te zijn, zag ook Oscar een beetje pips.

Maar hij was wel reuze zoet tijdens de dienst.

Chris O'Neill en prinses Madeleine arriveerden met de dopeling, prinses Adrienne, prins Nicolas en dochter prinses Leonore, die tegen de warmte gewapend was met een waaier. Het was vandaag precies vier jaar geleden dat ze zelf werd gedoopt.  

En iedereen is inmiddels wel gewend aan lichte chaos bij een Zweedse Royal Doop. Tenzij Sofia en Carl Philip nogmaals broeds worden, zou dit voorlopig wel eens de laatste kunnen zijn. 

Madeleine droeg voor het eerst delen van de Cameo-parure en bloemen in heur haar. Because that's how she rolls.

Het is geen Zweedse royal doop als prinses Leonore niet a) losbreekt, b) haar schoenen uittrekt…

…of c) dreigt haar onderbroek te flashen…

…en prinses Madeleine geen rode vlekken in haar nek krijgt.

Koning Carl Gustaf en koningin Silvia leken zeer content met hun zevende kleinkind, al leek Hare Majesteit wel een beetje te doen te hebben met de gestreste ouders. 

Als professioneel oma greep ze in toen ook prins Alexander er genoeg van had: ze had een boekje in de royal clutch! 

De koning bedeelde zijn kleindochter intussen met de Orde van de Serafijnen. 

De peetouders zijn allemaal intimi: Anouska d’Abo (nichtje van Chris), Charlotte Kreuger Cederlund (vriendin van Madeleine), Coralie Charriol Paul (vriendin van Madeleine), Nader Panahpour (vriend van Chris), Baron Gustav Thott (getrouwd met Madeleine's BFF) en Natalie Werner (vriendin van Madeleine).

Prinses Leonore was niet van plan haar schoenen weer aan te trekken en liep als een bikkel op blote voeten naar buiten…

…en over het koninklijke grind terug naar het paleis.

Tijdens dat loopje bleek ook prins Alexander totally klaar te zijn met alle formaliteiten…

…maar goed, hij had zich dan ook al zeker een uur goed gedragen…

…had vol belangstelling bij het doopvont gestaan…

…en had slechts een kleine aanmoediging van tante Victoria nodig gehad om terug te keren naar zijn ouders, in plaats van het altaar verder te gaan verkennen. 

In het paleis geven de Zweedse koning en koningin een receptie en lunch voor de doopgasten. Adrienne lag er intussen als een echt prinsesje bij, in de beroemde gouden wieg.

 

Foto's © Kungahuset / SVT1

Laatste nieuws

Zie ook