Jongste zus Máxima overleden

De jongste zus van Koningin Máxima, Inés Zorreguieta, is gisteravond overleden.

Lees ook

De jongste zus van Koningin Máxima, Inés Zorreguieta, is gisteravond overleden. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Er is mogelijk sprake van zelfdoding, dat meldt de NOS via een woordvoerder van de RVD. Volgens de krant La Nacion leed Inés aan depressieve problemen en werd zij gisteren dood gevonden in haar appartement in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. 

Band

De band tussen Máxima en Inés is bijzonder te noemen, vooral omdat het leeftijdsverschil groot is. Máxima's zusje kwam in 1984 ter wereld, wat betekent dat er maar liefst 13 jaar verschil is tussen de twee. Inés speelt een grote rol in het leven van de koningin, dat werd wel duidelijk toen ze werd gevraagd als peetmoeder van prinses Ariane. 

Hoewel Máxima dol is op haar zusje, was Inés ook het zorgenkindje van de familie Zorreguieta. Ze kampte met ernstige anorexia. In 2012 werd bekend dat ze was opgenomen voor haar eetstoornis, en ook voor een persoonlijkheidsstoornis.

Opspraak

In 2016 kwam Inés nog in opspraak. Ze zou haar baan te danken hebben aan het feit dat haar vader ooit voor de regering werkte. Máxima's zusje is door de Argentijnse president Mauricio Macri benoemd terwijl ze niet eens de benodigde diploma's zou hebben om te functie goed uit te voeren. Het Koninklijk Huis liet destijds op Twitter meteen weten dat onze koningin hier geen enkele rol in heeft gespeeld. 

Máxima's agenda zal worden aangepast in verband met het overlijden, aldus de RVD. 

LEES OOK: Wauw! Máxima's zusje blijkt ontzettend getalenteerd

BRON: RIJKSVOORLICHTINGSDIENST, BEELD: ANP

Laatste nieuws

Zie ook