OMG, royal tiara’s te koop!

Mocht je nog ergens een ton hebben liggen, sla je slag!

Lees ook

Christie's veilt deze week een partij 'important jewels' waaronder een paar tiara's die ooit Koninklijke Hoogheden hebben gesierd. Zwijmel even mee.  

Gezien het feit dat een paar kroonprinsessen – Mette-Marit van Noorwegen, Mary van Denemarken – best krap in de tiara's zitten, zal de veiling met argusogen worden gevolgd. Mary sloeg zo al eerder voor een redelijke prijs een mooie tiara ↑ op de kop en bovendien stoomt een hele richting puberprinsessen richting de achttien jaar, traditioneel het eerste tiaramoment en dan is het wel zo leuk om de aanstaande koningin van een land alvast een mooi eigen stuk te gunnen. Dit wordt er onder andere geveild.

Groen moet je doen

Dit is een convertible: 19de eeuws, met diamanten en smaragden, kan worden gedragen als collier, maar er zit ook een onderstuk bij, waarmee het ding als tiara kan worden gedragen.

Geschatte prijs: 6.800-9000 euro

Citrien parure

Op een of andere manier zien we deze parure – of delen ervan – onmiddellijk bij koningin Máxima, het zijn helemaal haar kleuren, al is de stijl haar vermoedelijk wat te ouderwets. Hoe dan ook: het is een complete set uit het begin van de 19de eeuw. En een kóópje. 

Geschatte prijs 8.000-10.000 euro

Boucheron Beauty

Art Deco convertible van Boucheron, die zowel als collier en als tiara kan worden gedragen. Gemaakt rond 1935, de eerste eigenares was Anne Norman, dochter van baron Aberconway. Anne woonde in Chateau de la Garoupe, een beeldschone villa in Cap d'Antibes waar de fine fleur over de vloer kwam: de tiara heeft zowel Cole Porter als Pablo Picasso gezien. We zien 'm zó bij Mette-Marit.  

Geschatte prijs: 40.000-51.000 euro

Royal smaragden!

'Eigendom van een koninklijke familie' volgens de catalogus: druppelvormige smaragden en diamanten uit 1890. Er staat jammer genoeg niet bij welke Royal Family dit in de verkoop gooit, maar hij zou de hertogin van Sussex wel eens beeldig kunnen staan, inclusief bijbehorende broche. We mailen de catalogus alvast even door naar prins Harry.

Geschatte prijs broche: 17.000-23.000 euro

Geschatte prijs tiara: 80.000-100.000 euro  

Belle Epoque

Deze tiara, vermoedelijk van Garrard, is van de kroonprinses van Joegoslavië geweest en komt uit de collectie van de prinsen van Orléans-Braganza, Frans-Portugese aristo's. Klassiek stuk van platina en diamanten uit 1905, met een indrukwekkende geschiedenis.

Na Louise's dood in 1958 erfde haar jongste dochter Esperanza de tiara, die ze in mei 1962 droeg naar de royal wedding van prinses Sophia van Griekenland met prins Juan Carlos de Borbon, later koningin Sofia en koning Juan Carlos van Spanje. In 1982 werd de tiara voor de eerste keer ter veiling aangeboden, door Esperanza's dochter Maria da Glória, destijds erfprinses van Joegoslavië.

Geschatte prijs: 160.000-240.000 euro

 

Bieden kan op 13 juni 2018 via Christie's

 

Openingsfoto © ANP, andere foto's © Christie's, met dank aan The Court Jeweller

Laatste nieuws

Zie ook