Prinses Mabel schatrijk door beursgang Adyen

Prinses Mabel zat al niet krap bij kas, maar heeft nu nog wat extra miljoenen binnengetikt.

Lees ook

Prinses Mabel zat al niet krap bij kas, maar heeft nu nog wat extra miljoenen binnengetikt door een goede beursgang van financiële dienstverlener Adyen.

Haar aandelen leveren bij de beursgang miljoenen op, zo komt naar voren uit het prospectus van de aanstaande gang naar het Damrak van de betalingsverwerker.

Belang

Mabel heeft momenteel 545.981 aandelen Adyen in bezit. Het bedrijf maakte vandaag bekend dat de uitgifteprijs voor de beursgang op woensdag 13 juni ligt op 220 euro tot 240 euro per aandeel. De introductieprijs geeft het totale belang van de prinses, aan de bovenkant van de bandbreedte, een waarde van 131 miljoen euro. Mabel verkoopt een deel van haar aandelen, zo komt naar voren uit het document. Dat levert maximaal iets minder dan 20 miljoen euro op. 

Veelbelovend

Adyen is een betalingsverwerker (bijvoorbeeld voor de Bijenkorf en Coolblue, maar internationaal ook Facebook, Spotify, Uber en Netflix) en kondigde in mei aan naar de aandelenmarkt te gaan. Het hoofdkantoor van het bedrijf zit in Amsterdam maar er zijn nog veertien andere kantoren over heel de wereld. Het bedrijf wordt gezien als een van de meest veelbelovende technologiebedrijven van Europa. 

LEES OOK: Goed bezig! Prinses Mabel wéér in het zonnetje

BRON: ANP, BEELD: ANP

Laatste nieuws

Zie ook