Pakt prins George zaterdag zijn koetsmomentje?

Het zou zomaar kunnen dat George (4) aanstaande zaterdag in een koets klimt, om zich eens lekker toe te laten juichen.

Lees ook

Zaterdag staat Londen in het teken van Trooping The Colour, een ceremonie waarbij de verjaardag van de Queen officieel wordt gevierd. En dit jaar is er de kans op een primeurtje voor prins George.

Prins William was 5 jaar toen hij in 1987 voor het eerst in de koetsprocessie meereed, met zijn moeder prinses Diana en zijn overoma, de Queen Mum.

En William leek dat best leuk te vinden. George wordt op 22 juli 5 en het zou best eens kunnen dat hij dit jaar ook mag meerijden in een koets. Al vindt de jongeman, belust als hij is op monstertrucks en helikopters, het vermoedelijk een uiterst suffe manier van vervoer.

Hoewel de Queen op 21 april jarig is, wordt haar officiële verjaardag gevierd op de zaterdag voor of na 10 juni. De reden is ongeveer even onverklaarbaar als de Brexit, don't ask.

Tijdens de parade tonen militaire gardes een eerbetoon aan de koningin door middel van vlagvertoon en een defilé. En er wordt uiteraard uitbundig getroopt (geparadeerd) met de colour (het vaandel).

In 2015 was George er voor het eerst bij, eerst schaterend met nanny Maria achter een paleisraam…

… en later opgetuigd in een braaf pakje op het balkon. Aan het einde van het programma is er altijd een wuifmoment op het balkon van Buckingham Palace…

…waar de luchtmacht een fly-over verzorgt die al vanaf het begin de warme belangstelling van George heeft. Kijk hem hier in 2016 eens lekker salueren #futureking!

Het was vorig jaar dan ook even doorbijten voor de vliegtuigen overvlogen. Spannend is dus of zijn rol dit jaar iets nadrukkelijker zal zijn, door mee te rijden met de volwassenen.

William was vanaf 1984 bij Trooping The Colour, hij was hier twee. Ook prins Harry was van de partij, op de arm van zijn vader, kroonprins Charles.

Zaterdag lees je op Beau Monde alles over Trooping the Colour 2018!  

 

Foto's © BSR Agency, Getty Images, ANP

Laatste nieuws

Zie ook