Column Ella: “Mijn bullshitradar slaat aan bij de Markle Sparkle”

"Het sprookje van Harry en Meghan, ik zou het graag willen geloven."

Lees ook

Diana 2.0
 

Het sprookje van Harry en Meghan, ik zou het graag willen geloven. Niets zo verheffend als mensen die van elkaar houden en samen de wereld willen verbeteren. Het probleem is dat mijn bullshitradar aanslaat bij de Markle Sparkle. Ik denk dat Harry net zo’n domme match heeft gemaakt als zijn moeder in 1981 deed. En ik denk dat Meghan een slimme meid is die haar kans heeft gegrepen. Gelijk heeft ze, maar het is tegelijk onheilspellend, zoals deze bloedambitieuze tante speelt dat ze een nederig en bescheiden meisje is.

Meghan herschreef al meerdere keren haar eigen geschiedenis door contacten abrupt af te breken, omdat ze niet meer bij haar steeds iets glanzender leven pasten. Haar eigen familie kan daar over meepraten: getuige vele foto’s kwam Meghan tot en met haar tienertijd veelvuldig over de vloer bij haar halfbroers en -zussen, maar droogde het contact snel op toen ze Hollywood rook. En haar eerste huwelijk met producer Trevor Engelson kwam abrupt ten einde toen ze dankzij het succes van ‘Suits’ zijn connecties niet meer nodig had. Ze wilde hem niet eens meer even zien en stuurde haar ringen aangetekend terug, maar hield de peperdure Vitamix-blender. “Het kwam volkomen onverwacht,” zegt Ninaki Priddy, die dertig jaar lang Meghans hartsvriendin was (sinds ze allebei twee jaar waren).

Ninaki is de vriendin met wie Meghan op haar vijftiende voor Buckingham Palace poseerde en ze was haar bruidsmeisje op het huwelijk met Trevor. “Hoe ze hem uit haar leven heeft verwijderd, dat heeft onze vriendschap kapot gemaakt,” vertelt de voormalige bestie. “Er is een Meghan van voor ze beroemd werden eentje van daarna en die laatste heeft het hoog in haar bol. Meghan kan berekenend zijn in de manier waarop ze met mensen en relaties omgaat. Ze is strategisch in hoe ze vriendenkringen cultiveert. Als ze eenmaal besluit dat je niet langer deel uitmaakt van haar leven, kan ze heel kil zijn. Dan is het meteen over en uit. Er valt niet over te praten. Ze heeft haar besluit genomen en dat is dat.”

‘Er is een Meghan van voor de roem en eentje van daarna, en die laatste heeft het hoog in de bol’

Het patroon keerde terug in Meghans relatie met chef-kok Cory Vitiello, die bliksemsnel werd verbroken toen Harry in beeld kwam, net als vrienden en vriendinnen die de royal connectie in de weg stonden. Het gemak waarmee Meghan heeft gebroken met haar nationaliteit, haar vrijheid, haar activisme, haar huis, haar geloof, haar carrière en haar lieve oude hond (de jongste is trouwens ook nooit meer gespot, hoewel die wel in Engeland zou moeten zijn) getuigt van huiveringwekkend pragmatisme van een vrouw die de ambitie heeft om een Diana 2.0 te worden, maar dan zonder het vervelende levenservaringstraject dat de prinses vervolgens afwerkte.

Ik wens de tortels alle geluk van de wereld. En de Windsors veel sterkte.

Laatste nieuws

Zie ook