Oud-deelnemers Vier Handen op één Buik doen boekje open

Het blijkt er achter de schermen heel anders aan toe te gaan.

Lees ook

We dachten altijd dat het programma Vier Handen op één Buik toch wel één van de betere tv-programma's is, waarin de tienermoeders met hulp van bekende moeders, hun leven op de rit krijgen en klaargestoomd worden voor het moederschap. Toch blijkt het er achter de schermen heel anders aan toe te gaan. 

LEES OOK: Déze bekende moeders doen dit jaar mee aan 'Vier handen op één buik'

Contracten

Deelnemers zouden contracten moeten tekenen in ruil voor een vergoeding, zo schrijft NRC. De afgelopen maanden sprak de nieuwskrant meerdere oud-deelnemers over het programma en de bizarre contracten. 

Michelle is één van de deelnemers die een boekje opendoet over het programma. Ze vertelt aan NRC dat voor de toekomstige moeders een geldbedrag van 750 euro vaak doorslaggevend is, aangezien de deelnemers het financieel vaak erg moeilijk hebben. In ruil daarvoor moeten ze echter wel heel wat rechten afstaan. "We konden dat geld zó goed gebruiken", vertelt de tienermoeder. 

Boete

Stoppen tijdens de draaiperiode is bijvoorbeeld een echte no go. Doe je dit wel? Dan staat er een boete van 5000 euro tegenover. Iets wat de tienermoeders vaak niet zomaar kunnen ophoesten. Praten met de pers mag ook niet, daarvoor hebben ze schriftelijke toestemming nodig van de producent. 

Pasgeborenen in beeld

De 21-jarige Sharona vertelt de krant over de intieme opnames. De beelden waarop hun pasgeborenen te zien zijn, worden vooraf niet getoond aan de deelnemers. In het contract staat dat de zeggenschap over de beelden namelijk bij de producent ligt. "Die beelden waarop je mij met weeën ziet, die waren best bloot", aldus Sharona. 

Of het programma dus echt bedacht is om tienermoeder te helpen, blijft voor oud-deelnemers maar de vraag. Het lijkt er volgens hen meer op dat ze juist de problemen in beeld willen krijgen en er verder weinig mee doen. 

BRON: GRAZIA, BEELD: VIER HANDEN OP EEN BUIK

Laatste nieuws

Zie ook