Shady Lady: de Queen en haar zonnebrillen

Je zou nooit een zonnebril opzetten bij een ontmoeting met de Queen, maar dat wil niet zeggen dat zij die van haar zal afzetten bij een ontmoeting met jou.

Lees ook

Meestal doet Hare Majesteit het zonder, want dat is beleefder. Maar soms is de zon (of het gezelschap) zo fel dat de royals shades uit de beroemdste zwarte handtas ter wereld komen.

Ook in het geval van wat ze op haar neus zet houdt koning Elizabeth van continuïteit, ze is al sinds 1964 trouw aan het merk Silhouette. En het is een van de weinige dingen waarmee ze wel eens afwijkt van het protocol:

Hare Majesteit bepaalt zelf of ze zin heeft om met haar ogen te knijpen of niet …

…en kan zomaar het exclusieve privilege opeisen om de enige met een zonnebril te zijn op een officieel event met 8000 mensen in haar achtertuin.

Koningin heeft de brilmode altijd aardig gevolgd en zette in de jaren vijftig een vrij groot exemplaar op de neus..

…en was daar zeer trouw aan.

Dit is de jaren tachtig zonnebril van de Queen, bruine glazen waren toen je-van-het en kleuren enig bij de corgi's.

In 1997 ging Elizabeth door een fase met meekleurende glazen, wat van haar net een mafiamatriarch maakte. She was not amused, clearly.

Rond 2001, toen de brillen steeds kleiner werden, hield ze halsstarrig vast aan model Lous Haasdijk.

Maar in 2004 veranderde ze toch van montuur en bleken de meekleurende glazen best lastig als ze van buiten kwam en eens even wilde shoppen.

Deze telt niet echt, want het is een 3D bril, maar met flonkers de Q van Queen erin gezet is dit een model dat we haar dolgraag eens zouden zien dragen op een van haar vele tuinfeesten #alseenbaas.

Dat zit er niet in, daarvoor is ze te verkocht aan haar bescheiden modelletje…

…dat ook steevast opduikt op de Highland Games.   

Laatste nieuws

Zie ook