Queen zet lief privékiekje van Harry en Meghan neer

Hare Majesteit heeft zo haar eigen manieren om duidelijk te maken hoe ze over bepaalde dingen denkt.

Lees ook

Het is natuurlijk enig dat de Honorable George Brandis op bezoek kwam bij de Queen. Maar onze blik viel toch op de foto's op de achtergrond.

Op het tafeltje links staat een onbekende foto van prins Harry en Meghan. Aan zijn pak te zien is de foto genomen rond de officiële verloving.

Het is een lief gebaar, om de foto zo pontificaal in haar zitkamer in Buckingham Palace neer te zetten, waar ze de hele wereld ontvangt. Alsof ze ermee wilde zeggen dat de relatie haar zegen had, wat er ook allemaal zou gebeuren.

Het kiekjestableau wisselt overigens, want in maart stonden Harry en Meghan er nog niet en waren prinses Anne en haar man Tim nog prominent in beeld…

…en vorig jaar stonden prinsen Harry en William centraal…

… en had de Queen ook William en Kate bij haar stoel staan. 

Intrigerend is ook de foto rechts achter koningin Elizabeth, de dame in kwestie heeft buitengewoon veel weg van de Deense koningin. We hebben geen idee waarom de Queen een fraai portret van koningin Margrethe heeft staan, maar wel bekend is dat die twee al jaren besties zijn. En verder mag iedereen er zijn samenzweringstheorieën op loslaten: beiden hebben gezworen op de troon te blijven zitten tot hun dood en schijnen prinses Beatrix gekscherend 'een watje' te hebben genoemd om haar zelfverkozen, buitengewoon vrolijke pensioen.

Omdat we toch lekker aan het loeren zijn: de zwart-witfoto links is van het huwelijk van kleindochter Zara met Mike Tindall. Op de foto rechts studeren ze nog.

Rechtsachter de Queen vermoedelijk een foto van haar vader, koning George VI en daarnaast – gokje – een portret van koning Harald en koningin Sonja: die laatste had deze jurk aan bij een bezoek aan Buckingham Palace, maar op het portret draagt Harald een uniform, dus dit is een twijfelgevalletje. 

 

Foto's © Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook