Zien: royals voordat ze royal werden

Van zwemkampioene en nieuwslezeres tot kroonprinses, het overkwam deze royal ladies.

Lees ook

Vóór ze hun liefje leerden kennen, waren ze gewoon burgermeisjes. Wie waren zij voordat ze in the picture kwamen? Kijk mee met ons lijstje van foto's uit de oude doos én foto's van nu. 

Koningin Máxima

Máxima, de vrouw van koning Willem-Alexander, moeder van prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane én koningin van ons land. Ze mag zich dit jaar alweer vijf jaar koningin van Nederland noemen. Ze leerde Willem-Alexander in april 1999 in Spanje kennen en the rest is history…

Familie

Máxima Zorreguieta Cerruti kwam op 17 mei 1971 in Buenos Aires (Argentinië) ter wereld en is de dochter van Jorge Zorreguieta (een Argentijns politicus) en Maria del Carmen Cerruti Carricart. Máxima komt uit een groot gezin, zo heeft ze twee broers, een zus en drie halfzusjes (Jorge heeft nog drie dochters uit een eerder huwelijk met Marta López Gil). 

Studie en werk

Máxima is niet alleen een prachtige koningin, maar ook een heel slimme. Ze studeerde aan een tweetalige school in Olivos, is afgestudeerd in economie aan een privé universiteit in 1995 en heeft haar master in Amerika behaald. Ook heeft ze bijna over de hele wereld gewerkt: van Buenos Aires (verkoopafdeling van Boston Securities) en New York (hier was ze vice-president van institutionele verkoop) tot in Brussel bij de Deutsche Bank.

© ANP

© Erwin Olaf / RVD

Kate Middleton, hertogin van Cambridge

Sinds 2011 echtgenote van de Britse prins William en hertogin van Cambridge. Het stel heeft samen drie kindjes: prins George (2013), prinses Charlotte (2015) en prins Louis (2018).  In 2001 ontmoetten de twee elkaar, beiden studeerden aan de universiteit van St. Andrews. Twee jaar later begonnen ze met daten. 

Familie

Kate was het eerste kind van Michael Middleton, een piloot, en Carole, een stewardess, en werd op 9 januari 1982 geboren, daarna volgden zusje Pippa en broertje James. In 1984 verhuisden het gezin naar Jordanië voor Michael zijn werk, maar ze kwamen na twee jaar weer terug. 

Studie en werk

Kate ging van jongs af aan al naar privé scholen. Haar basisschool was St Andrew's School en ze studeerde tijdens haar tienerjaren af in kunstgeschiedenis. Ook bezocht ze het land Chili in haar tussenjaar. Na haar diploma op zak te hebben, vertrok de brunette naar Florence, Italië om aan een Brits instituut te studeren. 

In 2006 ging ze te werk als inkoper op de accessoires afdeling bij Jigsaw. Ook in haar familiebedrijf Party Pieces heeft ze een tijdje gewerkt op afdelingen zoals ontwerp, productie en marketing. 

© GETTY IMAGES

© GETTY IMAGES 

Meghan Markle, hertogin van Sussex

Een kersverse hertogin! Op 19 mei 2018 is de Amerikaanse in het huwelijksbootje gestapt met haar Britse prins Harry. Meghan en Harry kenden elkaar een korte twee jaar voordat ze elkaar het jawoord gaven. 

Familie

As we know komt Meghan uit een bijzonder gezin. Vader Thomas Markle is niet echt in beeld en tijdens de royal wedding zeker niet. Samen met Doria Ragland (sociaal werker en yoga instructrice) kreeg hij dochter Rachel Meghan Markle op 4 augustus 1981. En hij heeft nog twee andere kinderen, Thomas en Samantha, uit een eerdere relatie. 

Studie en werk

Meghan studeerde aan de Northwestern universiteit en behaalde in 2003 haar diploma in theater en internationale studies. Het acteren was haar met de paplepel in gegoten, toch duurde het even voordat de voormalige actrice echt doorbrak. Meg is vooral bekend door haar rol als Rachel Zane in de hitserie Suits. Verder liep ze tijdens haar tienerjaren stage in Argentinië en studeerde ze even in Spanje.

Op het begin stroomde het geld voor Meghan niet écht binnen, dus verdiende ze een beetje bij als kalligraaf. Ook zette de hertogin zich in voor liefdadigheidsdoelen. 

Huwelijk

Voor Harry in beeld was, was Meghan getrouwd met producent Trevor Engelson. De twee trouwden op Jamaica maar gingen na twee jaar uit elkaar. 

© GETTY IMAGES

© GETTY IMAGES

Kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen

Mette-Marit is in 2001 getrouwd met de kroonprins van Noorwegen, Haakon, en heeft met hem twee kindjes: prinses Ingrid Alexandra en prins Sverre Magnus. Uit een eerdere relatie met Morton Borg kreeg de kroonprinses een zoon, Marius.

Familie

Mette-Marit Tjessem Høiby werd op 19 augustus 1973 geboren. Haar ouders scheidden toen Mette-Marit 11 jaar was. Waarna haar moeder in 1994 opnieuw in het huwelijksbootje trad en zoon (halfbroer van Mette-Marit) Trond Berntsen kreeg maar deze verloor aan een Noorse aanslag in 2011. 

Werk en studie

Voordat ze op uitwisseling ging naar Australië, bracht de blondine veel tijd sportend door, zo deed ze graag aan volleybal en zeilde de sportieveling graag. Ze studeerde in Londen en verdiende de kost later met bedienen in een café in Oslo. Sinds ze kroonprinses van Noorwegen is, ging ze terug de boeken in en sloot ze de opleiding uitvoerend management succesvol af. 

Kroonprins Haakon

Eind jaren negentig bezochten Mette-Marit én kroonprins Haakon het Quart-festival, het grootste muziekfestival in Noorwegen. De twee ontmoetten elkaar maar pas jaren later sloeg de vonk over tijdens een ander feestje. 

© GETTY IMAGES

© GETTY IMAGES

Kroonprinses Mary van Denemarken

Sinds 2004 de vrouw van kroonprins Frederik van Denemarken. Samen mochten ze vier kindjes verwelkomen: prins Christian, prinses Isabella, prins Vincent en prinses Josephine. Twee laatstgenoemden zijn tweeling en werden in 2011 geboren. 

Australië

De kroonprinses werd op 5 februari 1972 als Mary Elizabeth Donaldson in Tasmanië, Australië, (haar ouders zijn Schots) op de wereld gebracht. En ontmoette haar man in haar geboorteland tijdens de Olympische Spelen. 

Studie

In Houston, Texas, heeft ze op de basisschool gezeten maar studeren deed ze in Tasmanië en ze behaalde daar haar bachelor Commerce en haar tweede bachelor rechten. Naast haar moedertaal, Engels, spreekt ze ook Frans en na de ontmoeting van prins Frederik werd Deens ook aan het lijstje toegevoegd. 

Een foto uit 2003, een jaar voor het huwelijk en een jaar voordat ze officieel royal werd ↓

© GETTY IMAGES

© GETTY IMAGES

Koningin Letizia van Spanje

Het eerste huwelijk met Alonso Pérez was niet zo'n succes. Gelukkig trouwde Letizia vijf jaar later met de kroonprins – nu de koning – van Spanje, Felipe. En is ze inmiddels koningin en trotse moeder van Leonor en Sofia.

Carrière

Ze studeerde af als journaliste en begon zo haar carrière als nieuwslezeres bij verschillende Spaanse kanalen zoals 24 Horas en nieuwsblad ABC. In 2002 was zij diegene die het nieuws over de 9/11 aanslagen bracht voor de zender Ground Zero. Vlak voor haar verloving met Felipe was ze gepromoveerd tot een functie bij een van Spanjesf grootste nieuwsprogramma's, Telediario 2. De koningin is een bekend gezicht in de nieuwswereld dus!

Huwelijk

Haar eerste huwelijk met Alonso Guerrero Pérez liep op de knippen na één jaar getrouwd te zijn (ze hadden daarvoor 10 jaar verkering). Maar ze kwam een paar jaar later ene Felipe tegen… 

© GETTY IMAGES

© GETTY IMAGES

Prinses Charlène van Monaco

Van Olympisch zwemkampioene tot glamourprinses, het "overkwam" Charlène toen ze met prins Albert van Monaco in het huwelijksbootje trad. Inmiddels zijn we zeven jaar en twee kinderen (tweeling: Gabriella en Jacques) verder. 

Familie

Ze – Charlene Lynette Wittstock – werd geboren in Zimbabwe op 25 januari 1978. Haar ouders: Michael Wittstock was eigenaar van een computerbedrijf en haar moeder Lynette Humberstone was competitiezwemster. Ah, het zwemmen zit dus in de genen. 

Carrière 

Charlene deed mee aan de Olympische zomerspelen in 2000 in Sydney en behaalde verschillende zwemtitels. Zwemmen is niet het enige waar de prinses goed in is, ook spreekt ze maar liefst drie talen: Engels, Afrikaans en Frans. 

In hetzelfde jaar dat ze meedeed aan de Spelen in Sydney, ontmoette ze haar prins, Albert, tijdens de Grand Prix van Monaco

© GETTY IMAGES

© ANP

Prinses Sofia van Zweden

Vrouw van prins Carl Philip en hertogin van Värmland, moeder van twee zoontjes. 

Modellenwerk

Voordat ze in 2015 in het huwelijksbootje met de knappe prins trad én twee kinderen met hem kreeg, verdiende ze de kost met modellenwerk. Ze stond op voorpagina's met enkel een bikini topje. Ook is ze een gecertificeerd yoga instructrice en heeft ze een tijdje in de horeca gewerkt als serveerster. 

© GETTY IMAGES

© GETTY IMAGES

Laatste nieuws

Zie ook