Oranjes: van New Delhi tot… Bleiswijk

Máxima met een bindi in Mumbai en Beatrix de slappe lach in het Paleis - het was een dolle week voor de Oranjes.

De koning wijdde zich aan staatshoofdzaken, prinses Beatrix reikte buitengewoon stralend Zilveren Anjers uit en koningin Máxima was deze week voor de VN in India. Kom maar door met die foto's!

MAANDAG  

Willem-Alexander had zijn gebruikelijke kantoordag, Máxima zat voor VN-zaken in New Delhi te vergaderen. As you do. 

DINSDAG

Máxima ging op veldbezoek naar Meerut…

…en vloog daarna door naar Mumbai.  

Waar ze een afspraak met een minister had.

Prins Pieter-Christiaan peilde intussen of het al Code Oranje was.

WOENSDAG

Prinses Beatrix reikte de Zilveren Anjers van het Prins Bernhard Cultuurfonds uit aan Piet de Boer, Alice van Romondt en Hans van der Ven.

Vooral met Volendamse Piet was het al snel lachen geblazen…

…maar ook de andere ge-Anjerden konden op haar onverdeelde aandacht rekenen. Beatrix' vader prins Bernhard stond erom bekend vrijwel altijd een witte anjer in zijn knoopsgat te dragen. Dat deed hij al in zijn studententijd, om modieus te lijken.

De Zilveren Anjer wordt sinds 1950 jaarlijks toegekend aan personen die zich vrijwillig en onbetaald hebben ingezet voor de cultuur of de natuur in het Koninkrijk der Nederlanden. Mannen als Piet, dus.

Máxima dolde in Mumbai met maaltijdbezorgers die dankzij haar inspanningen voor 'iedereen toegang tot financiële diensten' hun klanten tegenwoordig per mobiel kunnen laten betalen.

Koning Willem Alexander wijdde zich intussen op Paleis Noordeinde aan zijn core business als staatshoofd. Hij ontving – Nederlandse ambassadeurs Frank Keurhorst, Lars Tummers en Annemieke Verrijp met hun partners voor hun beëdiging.

En lekker efficiënt als hij is, beëdigde hij ook meteen Henny de Vries, Mira Woldberg en Roel Nieuwenkamp als Nederlandse ambassadeurs. Het lelijke bloemstuk in de haard beëdigde mee en Zag dat het Goed was. 

Daarna was het even omkleden in een net pak en door naar de ontvangst van minister-president Evelyna Christina Wever-Croes van Aruba. De deurlakei was weer eens een nieuwe. 

Prinses Viktoria de Bourbon was elders in Den Haag druk met haar pet project: gezond eten.

DONDERDAG

Boys will be boys! Koning Willem-Alexander ging gretig voor een ritje op een quad tijdens een werkbezoek aan het Fieldlab Smartbase van het Commando Landstrijdkrachten in Soesterberg.

Iets zegt ons dat A3 van de bank rolt van het lachen bij deze foto's. Goed om te zien dat het pak in de plooi bleef, maar het koninklijke kapsel toch verwaaide door alle opwinding. 

De prangende vraag is toch echter wat de royal bus op de weg deed.

In het Paleis op de Dam was weer eens een moeilijk symposium dat zo ontzettend verantwoord is, dat er blijkbaar geen foto's van het wel degelijk aanwezige koningspaar worden gemaakt #gemistekans!

Gelukkig stond er buiten iemand op te letten en wist Modekoningin Máxima alles over deze hippe rok. 

VRIJDAG

Koningin Máxima bezocht in Den Haag een iZi-ervaarwoning, die ervoor moet zorgen dat ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen…

…en bezichtigde er een badkamer alsof ze niet nog nagonsde van de jetlag.

In een leuke zwart-witte jurk, die Inspecteur Droogendijk natuurlijk weer als de bliksem geïdentificeerd had. 

Koning Willem-Alexander was bij de viering van het 80-jarig jubileum van sierteeltbedrijf Anthura in Bleiswijk.

De kwekerij is gespecialiseerd in orchideeën en anthurium.

Het bedrijf legt de focus op innovatieve en duurzame productontwikkeling, vermoedelijk de reden dat ze de koning wisten te strikken voor hun jubileum, want die ziet zijn land dolgraag van de innovatieve en duurzame kant.

 

Foto's © ANP

Laatste nieuws