Christian Louboutin’s eerste winkel in Nederland moet je zien

Hoezee! De eerste boetiek van schoenenontwerper Christian Louboutin in Nederland is geopend in Amsterdam

Lees ook

Hoezee! De eerste boetiek van schoenenontwerper Christian Louboutin in Nederland is geopend in Amsterdam. Naast de obsessie voor rood, is Louboutin's liefde voor ouderwetse kermisobjecten en uitzonderlijk vakmanschap terug te zien in de gloednieuwe store in de PC Hooftstraat.

LEES OOK: Bling! Lady Kitty Spencer loopt fonkelend binnen

In 1992 opende de Franse ontwerper Christian Louboutin zijn eerste eigen winkel in de Parijse passage Véro-Dodat. Nu is hij vooral aan het schetsen en produceren in Parabiago, een dorpje vlak bij Milaan. Wereldwijd zijn er op dit moment al meer dan 100 Louboutin-winkels. En de nieuwste in Amsterdam is daar een mooie aanvulling van. Naast dames – en herenschoenen is er ook een tassenlijn. 

Vrolijk

De winkel zomaar voorbijlopen zal je niet meteen gebeuren. Niet alleen omdat de vitrine volstaat met je favoriete Louboutin-schoenen, maar het is zeker ook de meest vrolijk uitziende winkel van 'de PC'. De voorgevel van de boetiek is opgesierd met verguld keramiek en versierd met ornamenten in de primaire kleuren (en oké, ook groen). En de binnenkant van de store is al even spannend als de buitenkant. De winkel met zo'n oppervlakte van 180 m2 is ingericht door interieurarchitect Laura González. Denk (of zie hieronder) fluwelen en zijden banken, geborduurde Le Rocher-stof van Braquenié, een reuzenrad en schommels.

Wandkleed

Het pièce de résistance van de door González ingerichte ruimte is het saffierblauwe wandkleed dat geïnspireerd is op een 19de-eeuwse Japanse prent. De muren die jou meenemen naar de jungle bekleedde schilder en architect Alexandre Poulaillon. 

Kijk even mee of ga even langs. Is het niet voor een mooi paar Louboutin's, dan heb je ongetwijfeld inspiratie opgedaan voor je toekomstige casa.

BRON: MARIE CLAIRE, BEELD: LOUBOUTIN

Laatste nieuws

Zie ook