Heeft koningin Margrethe een nieuwe stylist?

De tikje excentrieke kledingsmaak van de Deense koningin lijkt tegenwoordig subtiel te worden bijgestuurd.

Lees ook

Wie eens goed naar foto's van onnavolgbare Margrethe II kijkt, valt meteen op dat er iets… anders is aan de Deense koningin.

Ze is nog altijd sassy as hell. Achtenzeventig, rode lipstick, vertrouwde nicotinesmile. Maar in vergelijking met vorig jaar, kleedt ze zich opeens een stuk beter. Minder fussy, minder tuttig, de enorme witte handtas is al tijden niet meer gesignaleerd. Ze draagt opeens felle kleuren in eenvoudige silhouetten. En het zit ook allemaal beter, alsof er tegenwoordig een kamenier rondloopt die haar niet de deur uit laat gaan met een verfrommelde ceintuur.

Het paleis doet er geen mededelingen over, een beetje psycholoog van de koude grond kan bedenken dat ze na een naar jaar – eerst je echtgenoot verliezen aan dementie en daarna voorgoed hakt erin – aan het opfleuren is. En dat is haar gegund, net als deze net nieuwe, net wat meer gesoigneerde look. Bewijsstuk nummer 1: een rood met blauwe robe manteau waarin ze majestueus straalt.

De jurk die de verandering het best aantoont: simpel, chic, flatterend en heel wat beter dan haar wat lompe overhemdjurken…

… en de stijl heeft inmiddels een vervolg kregen op een première.  

Geen ruches, geen strookjes, geen volants, maar mooie kalme lijnen – het staat haar goed. 

In vergelijking met haar zusjes prinses Benedikte (midden) en prinses Anne-Marie blijft Margrethe de kleurrijkste, maar toch: deze jurk zit goed.

Omdat Margrethe nu eenmaal Margrethe is en dat vooral ook moet blijven, verbaasde het niemand dat ze voor de verjaardag van haar oudste zoon een felroze jurk met glittertjes droeg. Maar toch: ook ditmaal was het model simpel, was er verder niets bijgesleept en ontbrak de witte megahandtas. Als dit een majestueuze make-over is, dan is het alvast veelbelovend. 

 

Foto's © BSR Agency, Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook