Prins Harry’s Invictus Games vinden over twee jaar plaats in Nederland

Let the games begin!

Lees ook

Eerder schreven we al dat de Tweede Kamer Nederland als gastland wilde voor de Invictus Games 2020, en raad eens? Het gaat gebeuren! Let the games begin…

Dat betekent waarschijnlijk dat we in juli twee weken lang Harry over de vloer krijgen! Of Meghan er ook bij zal zijn, is nog niet duidelijk. De Invictus Games zullen plaatsvinden in Den Haag en deels in Rotterdam.

Aansluiting

Het is geen gek plan: voor zoiets massaals als de Olympische Spelen lopen Nederlanders niet zo warm, maar deze sympathieke alternatieve Games hebben wat meer een menselijke maat. Bovendien sluiten ze goed aan bij het feit dat Nederland ook veel veteranen telt die gewond zijn geraakt bij vredesmissies. Op zich is alles qua faciliteiten en stadions aanwezig, het zal vooral om het financiële plaatje gaan. De Invictus Games is helemaal Harry's ding, maar zijn broer prins William en zijn vader kroonprins Charles staan voor honderd procent achter hem. 

Editie

De eerste editie van de Invictus Games werd in 2014 in Groot-Brittannië gehouden, die van 2016 in het Amerikaanse Orlando. Daar is deze foto genomen. Vorig jaar vonden ze plaats in Toronto, voor dit jaar is Sydney de host.

De NOS meldt dat de Nederlandse tak van de organisatie binnenkort komt met meer informatie. Spannend!!

LEES OOK: Prins Harry's Invictus Games naar Nederland?

BEELD: GETTY IMAGES

Laatste nieuws

Zie ook