Easy on the ’tox, Koninklijke Hoogheid!

Het is altijd lastig om maat te houden tussen een opfrissertje en wie-bent-u-ook-alweer?

Lees ook

Als je zoveel wordt gefotografeerd als de gemiddelde royal, is het natuurlijk heel verleidelijk om van straktrekkertje naar opfrissertje te wankelen.

Toch geldt in dit geval dat maat houden de mooiste resultaten heeft. En om dat te illustreren, laten we een paar prinsessen zien, die een béétje zijn doorgeschoten in hun verlangen naar eeuwige jeugd. Waardoor ze er vooral uitzien als vrouwen die heel veel aan zichzelf hebben laten sleutelen. Zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben.

Alexandra

Neem Alexandra, gravin van Fredensborg (53), de ex van prins Joachim van Denemarken. Op de festiviteiten rond de 50ste verjaardag van haar voormalig zwager blonk ze de fotografen al opvallend strak toe (openingsfoto). En ook de volgende dag bleek het contrast tussen haar volstrekt natuurlijke lachlijntjes en haar spiegelgladde voorhoofd… opvallend.

Marie Christine

Prinses Michael van Kent – Marie Christine voor intimi – ziet er op haar 73ste bijkans jonger uit dan haar dochter van 37. Naar eigen zeggen door haar uitstekende genen ('Wie kan zeggen af te stammen van Karel de Grote?') maar meer voor de hand ligt dat in haar jeugdige uitstraling toch op wat innovatievere wijze is geïnvesteerd.

Charlene

Hare Doorluchtige Hoogheid prinses Charlene van Monaco (40) leert met vallen en opstaan maat houden. Er zijn momenten dat haar mond bijna niet dicht kan van de fillers en ze slechts over één gezichtsuitdrukking beschikt (wezenloos), maar als alles dan weer een beetje is uitgewerkt, oogt ze vanzelf weer menselijker. Al is het wel onheilspellend wat ze over tien jaar eens allemaal zal laten doen, omdat ze er al zo jong mee is begonnen.

Rania

Koningin Rania van Jordanië (47, links) heeft inmiddels zoveel aan zichzelf laten versleutelen dat ze een béétje Oud Meisje aan het worden is. Het mag wel wat minder, Majesteit!  

 

Foto's © PPE Agency, Getty Images, ANP

Laatste nieuws

Zie ook