Winston Gerschtanowitz: “Ik heb nu alleen nog maar meer respect voor Renate”

Ook praat de 41-jarige over Daan Schuurmans, zijn diepste dal in zijn leven én over wat hij ziet wanneer hij in de spiegel kijkt.

Lees ook

Stress kent ’ie niet. Winston Gerschtanowitz (41) trekt eigenhandig het woord blijheid naar een hoger level. 

productie & tekst NICOLE GABRIËLS foto’s BOP MULDER styling TOMMY DRIESSEN visagie MARIJE ROSENBACH

Wie zou jou moeten spelen in een film over jouw leven?
“Daan Schuurmans, omdat ik dat een heel goede acteur vind.  Hij heeft zich goed ontwikkeld en mooie, uiteenlopende rollen gespeeld. Kan ’ie mij vast ook goed ‘pakken’.”

Wat is de hoogste piek en het diepste dal die in die film getoond zullen  worden?
“Ik heb in mijn leven maar één keer gehuild van geluk. Dat was toen ik op mijn tweeëndertigste voor het eerst vader werd, toen Julian werd geboren. Het diepste dal vormt de dood van mijn moeder. Ik was achtentwintig, nog relatief jong om mijn moeder te verliezen. Ze was een bijzonder lieve vrouw. Ik heb een weg gevonden om met het verdriet en gemis te kunnen leven, en de basislessen die ze me gegeven heeft, de normen en waarden hoe je met  andere mensen omgaat, leer ik nu mijn jongens weer.”

Welke kwaliteit bewonder je in een vrouw?
“Op een gegeven moment kom je in een relatie op een punt waarop je elkaar heel goed kent. Dat is meestal nadat je kinderen hebt gekregen, omdat je dan de ware persoon echt ziet. Dan draait het om iets veel groters dan alleen jij en ik. Samen heb je een missie om je kinderen zo goed en gezond mogelijk te laten opgroeien. Sinds Renate moeder is geworden, heb ik nog veel meer respect voor haar gekregen. Haar natuurlijke moederinstinct verdient dat.”

Wat zie je als je in de spiegel kijkt?
“Een veel te vlug grijs wordende man. Ik heb veel haar, maar het is wel grijs. Ik moet daar aan wennen. Haarverf voor mannen? Nee joh, daar waag ik me niet aan. Ondanks de vele jaren dat ik bijna dagelijks make-up voor series en opnames draag, hoor ik van visagisten vaak dat ik een goede huid heb. Ik smeer elke dag met crème, het is onderdeel van mijn ochtendritueel, net als parfum. Ik vind het leuk om herkend te worden aan een bepaalde geur. Ondanks het grijze haar zie ik in de spiegel vooral een man die extreem happy is. Simple as that. Ik stel mezelf geen doelen, of het nu om een sixpack gaat of het behalen van zakelijk succes. Als mijn leven de komende jaren mag blijven zoals het nu is, teken ik er meteen voor.”

Meer lezen over Winston? De nieuwe Beau Monde ligt vanaf morgen in de winkels!

Laatste nieuws

Zie ook