Hockey Meisjes: Naomi van As & Ellen Hoog

"Een man moet niet perfect zijn."

Lees ook

Twaalf jaar deelden ze lief, leed en kleedkamer. Inmiddels is de hockeytijd van Naomi van As (34) en Ellen Hoog (32) voorbij, maar hun vriendschap duurt voort. (En die van hun mannen!) Gedeelde passies? Lallen in de Bastille en shoppen. 

tekst THEA TIJSSEN foto’s DARIO & MISJA styling DANIELLE DINKGREVE haar & make-up ED TIJSEN

WAT VINDEN JULLIE QUA UITERLIJK BELANGRIJK AAN EEN MAN?

Naomi: “Een doel, ambitie. Bij Sven vind ik het erg aantrekkelijk dat hij ergens goed in is. Een man moet er ook verzorgd uitzien en mooie tanden hebben. Sven is niet super outgoing, maar kan goed opschieten met mijn vriendinnen en familie, ook belangrijk. En oh ja, hij moet humor hebben!”

Ellen: “Humor is een vereiste. Daar moet je wel in ‘levelen’. Maar ook fijn als hij verzorgend is. Ik hoef geen dikke pap zak naast me op de bank die continu friet eet en ondertussen klaagt dat hij zo dik is. En hij moet zichzelf niet te serieus nemen. Ik ben ambitieus, maar wil tegelijkertijd lol trappen. Dat wil ik bij een man ook zien. Verder is Kelvin rustiger dan ik, ook lekker. Hij is supersociaal, kan het met iedereen goed vinden. En mijn man moet lief zijn. Ik wil me af en toe een prinsesje kunnen voelen.” 
 
ELLEN. WANNEER LAAT KELVIN JOU EEN PRINSES VOELEN?

Ellen: “Hij is verzorgend, maar ook stoer. Koken kan hij niet, maar hij helpt wel om het huis gezellig te maken. Als hij aan de beurt is om eten te regelen, wordt er iets gezonds besteld.”

WAT VINDEN JULLIE AANTREKKELIJK QUA UITERLIJK?

Naomi: “Een man moet niet perfect zijn: Sven heeft bijvoorbeeld een groot litteken op z’n voorhoofd, dat vind ik sexy. Ik let ook op ogen; hij moet leuk lachen. Een gekapte metroman is niks voor mij. Al staat Sven soms langer voor de spiegel dan ik. Dan sta ik al bij de voordeur te wachten en denk: hoe kan dit?”

Ellen: “Ja, dat doet Kel ook vaak!”

Naomi: “Qua kleding hou ik van simpel: een spijkerbroek met sneakers en een shirt. Een pak op z’n tijd is ook mooi.”

Ellen: “Kleding maakt de man. Het mag stoer zijn: sneakers, een grijze jeans met wat gaten en een simpel wit shirt. Maar een hoodie of leren jasje vind ik ook sexy. Een man in een polo daarentegen, daar zou ik niet eens op afstappen.”

BIJ JULLIE WAS HET ‘GEDWONGEN VRIENDSCHAP OP HET EERSTE GEZICHT’. HOE GING DAT MET JULLIE LIEFDES?

Ellen: “Kelvin en ik ontmoetten elkaar op de verjaardag van een wederzijdse vriendin. Ik herinner me dat alleen niet meer, Kelvin wel. Dus misschien was het voor hem wel liefde op het eerste gezicht, haha. Ik had destijds nog een vriend. Toen Kelvin hoorde dat dat uit was, appte hij die vriendin: ‘Kun je regelen dat ik een drankje met haar kan doen?’ Ik heb ’m opgezocht en dacht: leuke kop en goede uitstraling. Maar ik hou niet van ‘blind’ dates, dus mijn vriendin appte Kelvin: ‘Ze is niet zo enthousiast.’ Appte hij terug: ‘Ik begrijp dat ze niet meteen een drankje wil doen. Een vakantie is ook goed.’ Daar moest ik zó om lachen dat we toch afspraken. Een maand later zaten we al met z’n tweetjes in Barcelona. Dus Kel kreeg toch een soort van gelijk.”

NAOMI, JIJ BENT AL TIEN JAAR SAMEN MET SVEN. HOE BEGON HET BIJ JULLIE?

Naomi: “Sven had bij een gemeenschappelijke kennis naar mij geïnformeerd. Zodra ik dat hoorde, heb ik hem gegoogeld. Sven had toen pas één grote wedstrijd gewonnen, dus ik wist niet meteen wie hij was. Ik zag leuke ogen en een mooie lach, maar ik had een relatie, dus ik deed er verder niets mee. 
Niet lang daarna zocht Sven contact via MSN en gingen we chatten. Toen mijn relatie uitging, chatten we vaker en ben ik een keer bij een schaatswedstrijd gaan kijken. Bij het Sportgala in 2008 sloeg de vonk echt over.”

Ellen: “Zo grappig. Na het gala zei Naomi: ‘We hebben maar heel even gezoend.’ Ik: ‘Heel even?! Sorry hoor, iedereen heeft het gezien en het was echt niet kort.’”

Naomi: “Ik had dat niet door, want ik was helemaal op Sven gericht in het begin. Als je iemand leuk vindt, word je meegenomen in die flow. Ook ónze eerste trip was trouwens naar Barcelona. Dat was in de beginfase, waarin je nog niet naar de wc durft waar die ander bij is. Zo balen als je dan een hotelkamer deelt, haha.”

Ellen: “Eén ding is duidelijk: Barcelona is de rode draad in de beginstadia van onze vriendschap én liefdes!”


EN JULLIE MANNEN, KUNNEN DIE HET VINDEN MET ELKAAR?

Ellen: “Ze zijn inmiddels ook bevriend. We zijn een keer met z’n viertjes naar Londen geweest en eten regelmatig met z’n vieren. Laatst gingen we nog Japans eten bij het Okura, aan de plaat. De mannen spreken ook vaak met z’n tweeën af, daar zijn Naomi en ik heel blij mee.”

Naomi: “Ik had ’t er vanochtend in bed nog over met Sven: ‘Wat ga je doen vandaag?’ Hij: ‘Iets met Kel.’ Ik: ‘Alweer? Je ziet hem nog vaker dan ik Ellen!’ Ik zie Ellen deze weken namelijk alleen maar werk gerelateerd.”

Ellen: “We hebben hen min of meer verplicht vrienden te worden, want later als we kinderen hebben – Naomi is al goed op weg, nu ik nog – gaan we op vakantie met z’n allen. Dat staat vast.”

 

Meer lezen over Naomi en Ellen? De nieuwe Beau Monde ligt vanaf morgen in de winkels! 

Laatste nieuws

Zie ook