Knop om en gáán: koningin Máxima in India

De afgelopen zes dagen is Hare Majesteit slechts een paar uur thuis geweest, om even opnieuw te pakken.

Dus, tot en met vrijdag op staatsbezoek in Luxemburg, zaterdagvond een groot gala in Denemarken en maandag alweer fris en fruitig in India: welkom in de wereld van koningin Máxima.

Toegegeven, we rollen graag met onze ogen over haar culottes en onstuitbare liefde voor Natan. En er wordt ook wel eens geprutteld over al te relaxte werkweken. Maar er zijn ook momenten dat koningin Máxima niets dan respect afdwingt en het toch wel erg leuk is om een koningin te hebben die meer doet dan wuiven en lintjes knippen.

En zelfs als we de factoren 'altijd assistentie', 'first class vliegen' en 'nooit parkeerstress' erbij optellen, is het toch bewonderenswaardig om na zo'n week zwikken door Luxemburg en in tiara kouten te Kopenhagen de knop om te zetten. En in bloedheet New Delhi de boel in VN-verband weer eens te gaan opschudden in verband met 'toegang tot financiële diensten voor iedereen'. Op het programma staat onder meer een ontmoeting met premier Narendra Modi.

Máxima was in 2014 al in India voor hetzelfde doel. In de tussentijd heeft India grote vooruitgang geboekt en kan het voor veel andere landen als voorbeeld dienen. 'Ze gunde zich na de aankomst om half twee ’s nachts (lokale tijd) weinig rust want haar eerste bijeenkomst stond al gepland voor half negen in haar hotel,' aldus royal correspondent Hans Jacobs die ter plekke is. De koningin blijft drie dagen in India.

En omdat het Beau Monde naast de inhoud natuurlijk ook altijd een beetje om de beeldigheid gaat: Hare Majesteit draagt Natan.   

 

Foto's © Patrick van Katwijk / ANP  

Laatste nieuws