Hoe gaat het met de modellencarrière van prins Nikolai?

Toch lastig: aan de ene kant als model willen werken, maar tegelijk ook willen tafelen met gekroonde hoofden.

Een royal aan de buitenranden van de monarchie zijn, blijft toch balanceren tussen normaal burger zijn en af en toe aanschuiven bij een royal galadiner tussen koninklijke hoofden.

Prins Nikolai van Denemarken (18), de oudste zoon van prins Joachim, is zo iemand. Als eerste kleinkind van koningin Margrethe weet hij niet beter of wonen doe je in een paleis en op gezette tijden zwaai je dan vanaf een balkon naar de mensen.

© ANP

Als zevende in de lijn van de troonopvolging is er echter geen schijn van kans dat hij ooit zal moeten gaan regeren. Bovendien heeft zijn oma besloten het koninklijk huis te verkleinen, en dat betekent dat Nikolai zelf de kost zal moeten verdienen: tenzij zijn vader hem uit eigen zak een toelage geeft zit er geen dotatie in.

© PPE Agency

Hij heeft zich daarop ingesteld: een dezer dagen zwaait hij af op de Herlufsholm School waar hij op kostschool zat. Het is de vraag of hij gaat studeren, want hij werkt inmiddels ook als model. Zijn debuut was tijdens Londen Fashion Week voor Burberry…

…en hij staat sindsdien ingeschreven bij Scoop Models (er kan geen lachje af, want ze willen hem blijkbaar verkopen als cool melancholisch). 

…Zijne Hoogheid haalde al eens een cover…

…en poseerde best zwoel in het binnenwerk.

© Getty Images 

Maar afgelopen weekend maakte hij ook zijn debuut als Zijne Hoogheid prins Nikolai van Denemarken, graaf van Monpezat, tijdens het galadiner van zijn oom Frederik.

© DK.DR

Voortdurend op twee velden tegelijk spelen loopt zelden goed af (zie ook Laurent, Fergie, Sophie en Marius), maar als Nikolai het niet al te vaak doet, zal het zijn marktwaarde alleen maar vergroten. Well played, Nik.    

 

Openingsfoto's © Det Danske Kongehus

Laatste nieuws